Om 6 uur loopt José  al door de woestijn te springen. Die begint onze trouwdag al lekker vroeg. Maar ja, zo’n dag vieren in de Sahara doe je ook maar een keer in je leven. Ze ziet hoe het brood gebakken wordt en maakt foto´s. Om half 8 is het voor mij tijd om uit mijn slaapzak te komen. Zoals gebruikelijk bij dit soort gelegenheden was ik weer de laatste die zich aan stond te kleden.

DSCF0368Het ontbijt wordt om 8 uur geserveerd: in zand gebakken brood, jam, smeerkaas en thee. Het smaakt prima. De kamelendrijvers ruimen de spullen op en laden de bagage op de schepen van de woestijn. Iets over 9 uur vertrekken we voor de eerste etappe. In een langzaam tempo lopen we door de woestijn. Er is nog veel groen te zien dus voor mij is het niet een woestijn. Het is het begin van de Sahara die we te zien krijgen.

DSCF0396Om tien over tien stoppen we voor een pauze. De lastdieren hebben wat rust nodig. Na een half uur bestijg ik Lashka weer. José  gaat verder op Momo. We sjokken door de woestenij en om half 12 hebben we een plek gevonden voor de lunchen. Er zijn een drietal struiken in de schaduw waar wij onder kunnen zitten.  De kok heeft de groenten vanochtend al schoongemaakt en zijn maatje gaat hout zoeken voor het vuurtje om thee te kunnen zetten.

DSCF0399Dan krijgen we salade met tomaten, kool, aardappel , wortel , tonijn en brood. Deze is echt super heerlijk. Iedereen geniet in stilte van zijn maaltijd. We krijgen nog een beker munt thee en houden ieder op zijn eigen manier siësta.
Om tien over 1 gaan we verder voor de laatste etappe. Het is 40 graden Celsius. De tocht voert door zandduinen en om 2 uur komen we bij de startplaats aan.

DSCF0403We nemen alvast afscheid van twee kameeldrijvers en lopen met  een aantal kamelen over de weg naar het hotel. Om half drie nemen we afscheid van de achtergebleven kamelendrijvers. Zij zijn zeer vriendelijk en hebben er alles aan gedaan om ons een onvergetelijk verblijf in de Sahara te geven.  Om 14.40 uur zijn we bij hotel Saharien.  Natasja regelt de kamerindeling en we krijgen de sleutel van kamer 202.

DSCF0406We droppen de bagage en lopen naar het terras bij het zwembad waar Natasja een korte briefing gaat doen. We krijgen een drankje van Sawadee aangeboden en we nemen allebei een koud biertje. Na de briefing gaat de rest van de groep douchen maar wij nemen samen met Natasja nog een drankje.
Dan gaan we naar de kamer. Tijd voor een douche en het bijwerken van het reisverslag.

DSCF0337Om kwart voor 7 verzamelen we bij de receptie van het hotel en wandelen we naar het centrum van Douz. Het is een klein half uur lopen en we besluiten bij hetzelfde restaurant waar we gisteren geluncht hebben.  Dit keer eten we aan tafels op het dakterras. We nemen allebei een brik a l’oeuf als voorgerecht en als hoofdgerecht een escalope met friet. Eentonig maar de couscous vinden wij niet lekker. We bestellen allebei ook een Coca Cola.

DSCF0408Na het diner wandelen we terug naar het hotel waar we nog een cola en een bier bestellen, als slotstuk voor deze voor ons speciale dag. Deze drinken we buiten op het terrasje bij het zwembad op.
Dan gaan we naar onze kamer en zoeken ons bed op. We zijn allebei moe van de inspanning en de vele mooie indrukken die we opgedaan hebben.

29 april 2009 Bedoeïenentent – Douz
Getagd op: