Om 7 uur zitten we aan de ontbijttafel. We hebben vandaag een druk programma. Om half 8 rijden we met twee minibusjes naar het op 2100 meter gelegen Dieng Plateau. Onderweg stoppen we bij een uitkijkpost, waar we een prachtig uitzicht hebben. Op de dichtgeslibde vulkaankrater stoppen we eerst bij het Arjuna Complex. Hier zien we 5 Shiva tempels. Ze zijn niet groot,wel mooi en je kunt er naar binnen.

DSCF0010Daar is niet veel te zien. Dan rijden we naar een krater. In de verte zien we de rook opstijgen. We wandelen naar de kraterrand, ruiken de zwavel en zien de modder pruttelen. De volgende stop is bij een kratermeer. Ook hier zien we bubbels. Opvallend zijn de verschillende kleuren die het water heeft. Vervolgens is het een stukje rijden naar het startpunt van de wandeling. Het museum in aanbouw is nog niet open, maar wij mogen als eersten toch naar binnen.

DSCF0020Klein maar fijn. Dan de geplande afdaling te voet. Het is er een van anderhalf uur en erg steil. Dat lukt niet met mijn knie. José spaart haar knieën ook en samen met Hans en Sinikka rijden we om 10.15 uur naar het eindpunt van de wandeling. Een ritje van een half uur. Het is een leuk dorpje en uit de bergen zien we de mensen naar beneden komen. Boeren met grote balen tabak of aardappels sjouwen de berg af. Iedereen is vriendelijk.

DSCF0021Een aardige man roept ons zijn huis binnen en we zien het begin van het proces hoe “Javaanse Jongens” shag gemaakt wordt. De peuter “Spiderman” is erg blij met zijn muizensleutelhanger. Hij zwaait ons vrolijk na.

Om half 12 komen de 16 groepsleden, samen met Theo en de gids in het dorpje aan. Het was een erg pittige, maar mooie afdaling. We rijden in een half uur naar een Chinees voor het lunchbuffet. Erg goedkoop, maar ook niet veel bijzonders.

 

DSCF0034

Dan rijden we in anderhalf uur naar de Borobudur. Hier komen we om half 3 aan. We kopen voor $ 11 p.p. een entreebewijs en onze oversekste gids, die aardig Nederlands spreekt, leidt ons naar de top van deze boeddhistische tempel. We hebben geluk, want er zijn vandaag niet veel bezoekers.
De tempel en het uitzicht zijn werkelijk prachtig en de droom van José komt uit. We kunnen volop foto’s maken zonder andere mensen erop. We genieten met volle teugen.

DSCF0036Op de terugweg kopen we bij de opdringerige verkopers nog wat souvenirs. Een t-shirt, een mini Borobudur, 3 superkitsch asbakjes voor op de plank, 28 pennen voor groep 6 en een boek voor “de grote reis”op school. Om half 5 vertrekken we van dit werelderfgoed richting Yogyakarta.

DSCF0041Onderweg bezoeken we nog de mooie Mendut-tempel. De Boeddha is echt prachtig. Een kleine, maar fijne tempel. Om 6 uur komen we bij het Mutiara Hotel aan. We krijgen de sleutel van kamer 630. dit sterrenhotel is gelegen aan de centrale winkelstraat Marlioboro. We zijn allebei moe en nemen een verkwikkende douche. Dan gaan we bij het nabij gelegen Lezat Medan restaurant eten.

SAMSUNG DIGITAL CAMERADe Chinees, door Theo aanbevolen, valt tegen. Waarschijnlijk hebben we de verkeerde gerechten besteld. In ons hotel drinken we nog een pilsje en om kwart over 10 gaan we naar onze kamer. Het is tijd om het vermoeide lichaam rust te geven.

24 juli 2008 Wanosobo – Yogyakarta
Getagd op: