We vertrekken om half 8. om kwart over 6 kwam de wandelende wekker al langs, maar ik was al wakker. Buiten stond een nieuwe thermoskan met heet water, dus een lekker kopje thee gemaakt. Later nog eentje voor Phons. Thee op bed, want het vandaag 23 juli !! Dan naar het ontbijt met fruit, toast, omelet en thee. Voor Phons is het nog te vroeg en hij drinkt alleen thee. Intussen is het gaan regenen.

DSCF0462Uitgezwaaid door het personeel verlaten we Sandaan. Hier houden we leuke herinneringen aan over. Na een half uurtje rijden komen we bij de boten. Samen zitten we op de achterbank. Het lawaai van de motor is oorverdovend. Theo beloofde os een Biesbosch, maar dan kent hij dat prachtige natuurgebied niet. Het is hier alleen maar een breed water met mangroven langs de oever. Heel af en toe zagen we een vogel. Daarbij wel een ijsvogel.

DSCF0468De 2 uur werden 3 uur varen. De bus stond al op ons te wachten. Een korte rit bracht ons in Cilicap bij een Chinees. Het eten was er prima, maar helaas voor Phons hadden ze er geen bier

Schermafdruk 2015-01-04 10.55.52Na de lunch gaan we naar Wonosobo. Het Surya Asia hotel is best aardig. Het balkonnetje delen we met onze buren Els en Paul. Als we wat later de stad gaan verkennen zijn we daar snel klaar mee.

Schermafdruk 2015-01-04 10.56.11Druk en benauwd van de uitlaatgassen. Getver. Daarom gaan we maar snel terug en kopen in de hotelbar een bier en een cola voor op de kamer. Om 7 uur gaan we eten in Rest Asia. We bestellen miegoreng, saté en foejonghaai. Dat werd smullen. Nog een bier als afzakkertje met Els, Paul en Theo. Op de terugweg pinnen we nog en gaan, zoals bijna gebruikelijk is geworden, vroeg slapen. Morgen om half 8 weg.

23 juli 2008 Pangandaran – Wanosobo
Getagd op: