Yes, we konden uitslapen tot 8 uur. We hebben allebei goed geslapen en het ontbijt van Mutiara is ongelooflijk goed en uitgebreid. Om 9 uur stonden de becakrijders voor ons klaar. In kolonne reden we naar het Kraton, het verblijf van de sultan. Het is er mooi en erg groot. Dat moest ook wel, want een aantal sultans geleden had er eentje 75 kinderen. De huidige sultan, Hamengku heeft in Leiden gestudeerd en kreeg daar de naam sultan Henkie.

DSCF0083Na de rondleiding hebben we heerlijke thee gedronken op het terras bij de broer van Henkie. Die heeft overigens ook een aardig optrekje. Zijn huis was open en we konden binnen gewoon rondkijken. Het zag er ook erg rijk en chic uit.
Na de thee gaan we met de becak naar het Water Castle. Dat werd in de 18e eeuw ontworpen door een Portugees. Hier verbleef de sultan om zich te ontspannen. De zwembaden waren nu bijna leeg, maar toch.

Schermafdruk 2015-01-04 11.21.25Hierna gaan we ondanks de hitte nog door smalle straatjes en naar de catacomben. Als toetje van de tocht gaan we naar de vogeltjesmarkt. Heel veel vogels en kooitjes. Kakkerlakken, mieren en maden liggen open en bloot als vogelvoer te wachten. Een bont gezelschap. Om 12.45 worden we de fietstaxi´s weer bij het hotel afgeleverd. We gaan meteen door naar de Mall. Eerst wat eten en drinken. Clubsandwich, bier en een café/latte.


DSCF0099Heerlijk. Dan gaat Phons naar de kapper. Wassen, knippen wassen en dat alles voor maar 40.000 rp. Volgende keer moet hij maar weer naar Rudi. Hij loopt er weer gèèf bij. Na de kapper gaan we shoppen, zonder iets te kopen. We zien morgen wel. In de lobby van het hotel drinken we een pilsje en gaan dan naar de kamer. Languit in bad, douchen en schrijven. Om half 8 gaan we dineren bij Mc Donalds.

Schermafdruk 2015-01-04 11.21.54Later drinken we in de lobby nog een Bintang en een thee. Er is live muziek. De zanger zingt hard en vals. `Hold your ear by the poon`. Misschien iets voor de volgende medewerkersavond.  Het is nu 21.35 uur en we gaan lekker pitten.

25 juli 2008 Yogyakarta
Getagd op: