Midden in de nacht staan we op. Aankleden en de bagage naar beneden brengen. Ik breng de bagage naar de minibus en lever de sleutel in. Om kwart voor 5 rijden  we door nachtelijk Tunis. De hoofdstraat is uitgestorven en in een kwartier staan we in de incheckhal van het vliegveld.
We hebben afscheid genomen van Kilani en Faissa, onze chauffeurs die ons 7 dagen veilig door Tunesie hebben gereden. Echte vakmannen die erg vriendelijk en behulpzaam zijn geweest. Ze hebben de fooi dubbel en dwars verdiend.

DSCF0155Het inchecken gaat vlot en dit keer hebben we plaatsen naast elkaar: 16D en 16E. We drinken twee koppen thee en dan ga ik bij de bank het restant aan Tunesische Dinars inwisselen. Van de 600 TD’s hebben we er nog 120 over. Ik krijg hier 63 euro voor terug.

DSCF0156Als we net zitten komt Natasja vertellen dat we in plaats van 07.10 pas om 09.30 uur vertrekken. We besluiten om buiten in de zon te gaan zitten. José  luistert naar Julian Thomas (moet jij ook doen) en ik geniet van Nathalie Merchant en mijn boek “The Appeal” van John Grisham.
Om kwart voor negen lopen we naar de douane en om kwart over negen kunnen we boarden. Een bus brengt ons naar de Boeing 737 van Tunisair.

DSCF0158Om tien over half tien vertrekt TU638 richting Europa. Het ontbijt dat geserveerd wordt is echt lekker. José  had nog wel zo’n portie gelust. Ik geniet nog van mijn Grisham. De geplande  aankomsttijd is kwart voor twee, Nederlandse tijd.
En inderdaad, om 13.45 uur zijn we in Amsterdam. Na de douane de tassen ophalen en afscheid nemen van onze groepsgenoten. Van Natasja nemen we later afscheid, ze rijdt met ons mee naar Tilburg.

DSCF0157Terwijl wij nog een lekkere cappuccino drinken gaat Natasja Liesbeth goedendag zeggen. Na een kwartier ontmoetten we elkaar weer, maar ze is niet alleen. Haar vriend heeft haar opgehaald, dus gaan wij met z’n tweeën naar huis. Na een warm en hartelijk afscheid, scheiden onze wegen. De bus naar de parking staat voor ons klaar en na een voorspoedige rit arriveren we om half 5 thuis. We kunnen terugkijken op een heleboel fantastische dingen: een prachtig land met vriendelijke mensen, een schitterende natuur, een fijne groep en een super reisleidster.

2 mei 2009 Tunis – Amsterdam
Getagd op: