We hebben behoorlijk goed geslapen. Soms even wakker van lawaai op de gang (het is hier erg gehorig) of het bleren van de minaret. We vertrekken pas om 9 uur. Om 5 voor half 8 zit ik al bij het zwembad met een boek. Lezen voor vandaag over Jerash.
Ibrahim is er ook al. Het is heerlijk zitten met een kop thee. kwart over 9 hoor ik Phons en gaan we ontbijten. Pancakes met jam en Phons twee hard gekookte eieren. Later nog vlug tanden poetsen en dan gaan we. jor2008_631.JPG-for-web-large

We verlaten Madaba en volgen een prachtige route richting Aman. Ibrahim lult ons weer van de sokken. bij een riviertje hebben we een fotostop en ook bij een tentje waar gedroogd fruit en pinda’s verkocht worden. Dan door Aman. We tuffen door de rijke wijken met dure huizen, private ziekenhuizen en universiteiten. Hier zit veel geld. Kun je ook wel zien aan de vele banken. het is een grote stad. Dan door naar Jerash.

DSCF0078We zien in de verte de opgravingen al liggen. Inmiddels is het bloedheet. Anneke regelt de entree. Zij gaat met twee anderen naar een gladiatoren gevecht. Wij hebben anderhalf uur voor ons zelf. Met een klein groepje slenteren we richting het grote plein met de ontelbare zuilen. We komen hele hordes schoolklassen tegen. Alleen maar meiden. Vandaag is hun dag. Veel foto’s ook met hen als we kletsen.

DSCF0102Bij de tempel van Zeus houden we het voor gezien. Het wordt tijd om te eten. In het restaurant eten we heerlijk van het buffet. bier en cola erbij en het is compleet. Na de lunch gaan we met een deel van de groep op stap met Ibrahim. Hij vertelt uitgebreid en heeft vooral aandacht voor details. We starten bij de South Gate en zien even later een kleine tentoonstelling over de restauratie. dan  naar de Oval Plaza. SAMSUNG DIGITAL CAMERA

We zien winkels, de fontein en veel meer mooie dingen. via de North Gate gaan we naar het north Theatre. Klein maar fijn. bij de tempel van Artmis hebben we even pauze. Een van de pilaren is gescheurd. Ze hebben er een lepeltje tussen gestoken. Door tegen de pilaar te duwen wiebelde het ding. Via andere opgravingen, waarvan er een met een prachtige mozaikvloer, gaan we naar het south Theatre.

jor2008_1611.JPG-for-webDaar staaan drie mannen muziek te maken. Dat klinkt geweldig. We klimmen helemaal naar boven. Wat een diepte heeft dat ding. De afdaling was steil. dan houden we eht voor gezien. We hebben het warm en zijn dorstig. Samen naar het restaurand waaar bier en cola sissend naar binnen glijden.

DSCF0164Dan wordt het tijd om terug naar Madaba te gaan. Zon 1,5 uur later zijn we daar. Aan de overkant halen we bier, cola, water en wijn voor in dana.

jor2008_1021Lekker douchen en dan te voet naar Haret Jdoudna. We zitten in de patio maar dat is stervens koud. Na veel gesteggel krijgen we een andere tafel met kachels erbij. De tafel wordt bomvol gezet met heerlijke dingen als voorgerecht. het hoofdgerecht was divers vlees. Bier en wijn kost 4,50 JD per glas. We hebben heerlijk gegeten en nageborreld bij het hotel. Tegen 23.00 uur vallen we om van de slaap, dus zoeken we ons bed op.

28 april 2008 Jerash – Madaba
Getagd op: