jordanierouteEindelijk is het zover. Vandaag gaan we naar Jordanië. Op een relaxende manier bereiken we met de trein Schiphol. Alles verloopt voorspoedig. Bij de balie van Royal Jordanian staat Anneke, onze reisleidster, te wachten. We maken snel kennis en gaan in de rij staan om in te checken. Ook dat gaat soepel. We zitten alleen niet bij elkaar.
jor2008_001.JPG-for-web

Niks aan te doen. Buiten roken we nog een peukje en gaan dan naar de douane. Bij de tax free koopt Phons nog een aanbiedingskistje sigaren en dan is het tijd voor Bar Amsterdam. Bier, wijn en een uitsmijter. Het smaakte heerlijk. We hadden best trek. Als toetje nog een bier en wijn en dan naar gate G6. Voorlopig hebben we een kwartier vertraging. Bij de controle krijg ik een andere plaats. We zitten nu nog verder uit elkaar. Phons zit naast Gerbrand en Henriette en ik naast een Jordanees.

STH70881.JPG-for-web-largeOm 16.45 uur zet het toestel zich in beweging en gaan we taxiën naar de startbaan. Het is 17.05 uur als het vliegtuig los van de grond is. We zweven over Amsterdam. Al snel is er niks meer te zien.
Het is rustig, geen jankende baby’s of rennende en gillende kinderen. Ook de verzorging aan boord is uitstekend. Een eigen scherm voor films of muziek, een drankje vooraf en best goed eten. Het enige vervelende is de temperatuur. Het is bloedheet.
De tijd gaat best vlug, nog een klein half uur en dan worden we in het Jordaanse leven gestort.
Yes we zijn er.

jor2008_041.JPG-for-webHet is 22.25 uur lokale tijd als we op Queen Alia International airport landen. Buiten is het 21 graden. In het toestel is het de hele reis bloedheet geweest. We worden opgewacht door een man. Hij regelt het groepsvisum. Dit is niet meer dan een stempel in het paspoort. Intussen maken we kennis met elkaar en pakken we onze bagage. De bus, een grote luxe touringcar, staat al op ons te wachten. In een half uur rijden we naar Madaba. We verblijven in hotel Mariam, dat er anders uitziet dan op internet. Ze zitten midden in een verbouwing, maar kamer 221 in een donkere hoek, is nog niet aan de beurt geweest. Beneden in de hal drinken we met z’n allen nog wat. Ze hebben hier Amstel bier en Phons lust er wel twee. Zelf neem ik een cola en voor ons samen een fles water. Ze moeten het opschrijven want er is geen wisselgeld. Tegen half 1 zoeken ook wij onze warme kamer op. De sprei kan eraf. We liggen dan wel, maar inslapen is moeilijk. De kraan drupt en er klinken vreemde geluiden. We zien het wel. We zijn in ieder geval goed en veilig in Jordanië gearriveerd. Morgen zien we wel wat de dag zal brengen. In ieder geval de berg van Mozes en de Dode Zee.

26 april 2008 Amsterdam – Amman
Getagd op: