Toch zijn we een beetje weggedoezeld en worden we wakker van de wekker. Hat is dan half 3 in de ochtend. Gelukkig staan de grote tassen al boven, Om 10 voor 3 staan we met alle bagage buiten en terwijl we de deur op slot doen, komt de taxi eraan. Die is mooi op tijd. De chauffeur geeft flink gas en we zijn om 10 over 3 op de luchthaven. Veel te vroeg. We wachten en wachten totdat we even na vieren kunnen inchecken. Dan moeten we door de controle. De schoenen moeten uit en de tassen worden doorgespit. Het is alarmfase oranje. Twee flesjes water en een nieuwe fles zonnebrand armer kunnen we verder. Bij Starbucks halen we koffie. Daar zijn we wel aan toe.

ak-072Keurig op tijd vertrekken we naar Seatle. Onderweg krijgen we thee en een koek. In Seatle gaan we met een shuttle ( 2x overstappen )naar South. De etappe naar Amsterdam vertrekt bij gate S9. we hebben tijd zat en nemen daar nog een thee en een soepje.

Eindelijk kunnen we boarden en dan gaat de 9 uur durende vlucht ( van 7836 km ) naar Amsterdam. We hebben stoel 36 A en B. lekker naast elkaar zonder buren. Iedereen heeft een eigen scherm om film te kijken, een spelletje te doen of muziek te luisteren. De service aan boord is prima. We krijgen genoeg te eten en te drinken. Met tussenpozen doen we een dutje. We vliegen over de Noordpool en over Groenland. Het is een prachtig landschap onder ons.

ak139Omdat we flink de wind mee hebben, zijn we vroeger in Amsterdam dan gepland.( 45 minuten ) Het is 7 uur in de ochtend, wanneer we weer voet op Nederlandse bodem zetten. Alles verloopt vlot. Bij een café pakken we snel een peuk. Wij is Wilma en ik. Dan gaan we door de douane. Onze bagage is er al. Er is geen verdere controle. Bij de uitgang zeggen we Wilma en Ben gedag en gaan als een speer treinkaartjes halen. Als we die hebben gaan we razendsnel naar beneden.

De trein naar Den Bosch staat er nog. Echt op het nippertje kunnen we instappen. De trein van 7.44 uur vertrekt meteen. Da’s boffen. We blijven in het halletje zitten met al onze spullen. In Den Bosch stappen we over. Opnieuw hebben we hier geluk, want we hoeven maar 3 minuten te wachten. Ook dan staan we in het halletje. Deze keer niet alleen. Nog 3 andere terugkerende vakantiegangers vergezellen ons. Gezellig kletsend over Thailand en Alaska zijn we zo in Tilburg.

ak-073.JPG-for-web
We sjouwen alles naar de bus. Lijn 2 staat op ons te wachten. Het gaat erg gladjes allemaal. Om kwart voor 10 zijn we thuis. Bekaf van de lange reis, maar met heel, heel er veel mooie herinneringen.

Alaska was geweldig. We gaan zeker nog een keer terug. Dat is iets wat zeker is, want we willen de Arctic absoluut zien.

Vakantie is geweldig. Weer thuis zijn is ook heerlijk.

2 en 3 augustus 2007 Anchorage – A’dam
Getagd op: