Eigenlijk hebben we best goed geslapen in ons smalle stapel campingbed. Terwijl Phons nog wat nadoezelt, loop ik een rondje door de buurt. Het is bewolkt en best frisjes. Om 8 uur staat het ontbijt klaar. Simpel. Voor ieder 2 sneetjes toast met jam, jus, koffie en thee. Aan ontbijtservice maakt Donna Doos het niet op. Beneden, via de computer, proberen Phons en Ben of ze al kunnen inchecken voor morgen. Maar helaas, dat lukt niet.

ak-069Dan gaan we rond half 10 naar de stad. Als eerste gaan we naar Wallmart om een koffer of tas te kopen. Zo, dit is pas een winkel, hier hebben ze dus alles. Het was even zoeken, maar na heel wat wikken en wegen hebben we een mooie blauwe koffer gevonden. Maar in de winkelwagen kwam nog meer: 2 echte Amerikaanse drinkbekers, een pet voor Phons, een Moose slacouvert en alvast een Sinterklaascadeau voor Anne-Marie.
DSCF0433Ook hebben we een gave fotocamera gezien, maar daar wachten we nog even mee. Het werd een pittige rekening, niet bepaald low-budget. O ja, het ULU mes dat we gisteren kochten is hier $5 goedkoper.
De tweede bestemming is Ship Creek River. We belanden eerst bij de ULU messenfabriek. Daar kunnen we zien, hoe de aparte Alaska messen gemaakt worden. Natuurlijk is er ook een winkeltje bij, bomvol met spullen. Ook hier is het mes goedkoper. Pech gehad.

ak-071Dan lopen we naar de rivier achter de winkel. De vissers staan elkaar in de weg, zo druk is het. Ze vangen de ene zalm na de andere. Ongelooflijk. Eerst drinken we een beker koffie en daarna gaan we het spektakel van dichtbij bekijken. De vliegvissers staan met hun voeten in het water of langs de kant. Ze gaan niet bepaald zachtaardig met hun buit om. De meeste zalmen worden in het water teruggegooid. Tussen de grijze beesten zwemt af en toe een rood exemplaar. Die gaan allemaal terug.

DSCF0453
Dan wordt het tijd voor wat anders. We gaan richting 4th Avenue en zetten de auto in de parkeergarage. Het weer is inmiddels prima. In de zon is het zalig en we vinden al snel een leuk terras. Bij Alaska Salmon Chowder House bestellen we wat te eten en te drinken. De halve sandwich ham en de hele tonijn zijn heerlijk. Lekker mensenkijkend en smullend genieten met nog een extra pintje en wijntje. We zitten er een behoorlijke tijd. Tot slot lopen we de 4th Avenue nog af, kijken nog even bij een fotozaak en gaan dan via de 5th Avenue naar de parkeergarage om naar Donna te gaan.

Daar aangekomen regelt Phons de vliegtuigstoelen van Anchorage via Seatle naar Amsterdam, terwijl ik de boel ga inpakken. We zijn met 2 tassen gekomen en gaan er met 3 terug naar huis. We hebben de Amerikaanse economie goed gesponsord.

ak138Ons afscheidsdiner hebben we bij Wendy’s: salade met frietjes , een hamburger en cola. Straks gaan we de auto op het vliegveld inleveren. Dat doen Wilma en Ben ook en dan gaan we met z’n vieren in één taxi terug. Het zal een korte nacht worden om 3 uur moeten we hier weg.

ak2008_00062Om kwart over 9 gaan we met 2 auto’s naar de luchthaven. Phons levert de papieren in en ook de rekening van de olie. De bijna 50 Canadese dollars krijgen we niet terug. Da’s niet eerlijk. Wij zorgen keurig voor de auto en krijgen in ruil daarvoor een tegoedbon van $100 van Herz. Daar hebben we niks aan. De bon is een jaar geldig in de U.S.A. en daar komen we voorlopig niet meer. Waarschijnlijk kunnen we naar het geld fluiten. Als we thuis zijn gaan we wat proberen bij Hertz Nederland.

Dan met de taxi terug. Donna regelt een taxi voor vannacht 3 uur. We drinken nog wat en gaan dan slapen. In de consternatie en discussie over de $50 is Phons, of die kerel op het vliegveld, de autosleutels vergeten. Nou, ze zien maar. Slapen lukt niet. Het is bloedheet en misschien ook een beetje de spanning.

1 augustus 2007 Anchorage
Getagd op: