Het ontbijt is om half 9. Kate is erg benieuwd hoe het met het stekelvarken is afgelopen. We vertellen ons verhaal en laten de foto’s zien. Ze moet erg lachen om de foto’s van het noorderlicht. Het ontbijt is goed, en als het op is, sjouwen op ons gemak de bagage naar de auto. De kleine kat dolt met de kraanvogels. We nemen afscheid van Kate en beloven de foto’s te mailen. R4ond half 10 verlaten we Crane’s Crest.

ak137We nemen de Sterling Highway en het landschap ziet er heel anders uit dan zondag. Dat komt omdat het bewolkt is. Het is ook veel minder druk op de weg. We rijden in een ruk door naar Soldotna. (85 mijl) Hier leggen we weer aan bij “The Moose is loose”. We bestellen 2 koffies en 2 muffins. Omdat het buiten koud is, drinken we de koffie binnen. Het is hartstikke druk in dit winkeltje, annex bakkerij. Na een half uur gaan we verder en neemt José de tweede etappe voor haar rekening.  Bij Hamilton’s Place gooien we nog 7 gallon in de tank. Dat moet genoeg zijn tot het einde. Dan komen we voor de verandering weer bij een road construction. Expected delay is 30 minuten. We hebben weer geluk. Wanneer we achter in de rij aansluiten, begint het vooraan net te rijden. We kunnen volgen. De rit gaat voorspoedig en om half 3 stoppen we voor een korte plaspauze. We eten meteen een paar boterhammen en dan neem ik het stuur over voor het laatste stuk naar Anchorage.

ak-067Het is weer laag tij in de Turnagain Arm, dus we nemen niet eens de moeite om bij Beluga Point te stoppen. We rijden eerst naar Via Balboa ( Donna’s B&B ) om ons in Anchorage beter te kunnen oriënteren. Van hieruit wijs TomTom ons naar de 4th Avenue, dé winkelstraat in downtown Anchorage. (± 11 mijl)

DSCF0434We droppen de Explorer in een parkeergarage en gaan op pad. Eerst op zoek naar een café om iets te drinken. Onze keuze valt op Rumrunners in 4th Av, waar het gezellig druk is. We bestellen een thee en een Heineken voor $6,50. Dan gaan we winkelen. Hier zijn voornamelijk souvenirwinkels. Eindelijk vindt José een trui naar haar zin en het felbegeerde ULU mes voor in de keuken.

Het is kwart voor 6 en we besluiten om vandaag vroeg te eten. Bij Rumrunners bestellen we allebei een burger en een glas Chardonnay. Onze bestelling staat na 10 minuten al op tafel. Het is een flinke hap, maar smaakt uitstekend. De keuken maakt hier overuren. Dat is een goed teken.

100_2901
Na het eten lopen we terug naar de parkeergarage, betalen $3 en rijden naar de Via Balboa. We nemen de Sterling Highway en herinneren ons een aantal punten van vrijdag 27 juli. We komen langs Fred Meyer en de Wallmart. Morgen bij Wallmart een koffer bijkopen, want we nemen meer dan 46 kg mee naar huis. Als een bagagestuk meer dan 23 kg weegt, betaal je een forse boete. Tegen half 8 komen we aan bij Donna’s B&B. Ben en Wilma zijn ook net gearriveerd. Zij hebben vanochtend nog een tweede poging voor de berenexcursie gewaagd. Helaas voor hen moest het vliegtuigje halverwege omkeren vanwege de mist.

DSCF0435We nemen allebei een douche en internetten uitgebreid. Nog wat e-mailen en dan onder het genot van een koud pilsje, we hebben een koelkast op de kamer, het reisverslag bijwerken en de dag van morgen voorbereiden.

31 juli 2007 Homer – Anchorage
Getagd op: