Het was een bijzondere nacht in onze bamboe boomhut. Terwijl Phons gewoon doorslaapt, word ik vaak wakker. De geluiden zijn overweldigend. Gejank, gepiep, geslorp, gekraak, van alles en nog wat. Het is hier dus nooit stil. Het is raden wat voor dieren je hoort. In ieder geval zaten er hippo’s, hyena’s en vogels bij. Het is één grote kakofonie, niet te beschrijven. Als om half 7 de telefoonwekker begint te piepen, ben ik allang wakker. Snel trek ik wat kleren aan en ga buiten zitten. Het lijkt of ik midden in een volière zit. Wel 6 verschillende soorten vogels zitten vlak bij me op het dak. En Phons maar slapen. Hij weet niet wat hij mist.
na147.JPG-for-web-large

Om 7 uur moeten de tassen klaar staan, en dan is er ook koffie en thee. Met weemoed nemen we afscheid van onze hut. Nog een nacht hier zou absoluut geen straf zijn . Als ontbijt worden de picknickspullen gebruikt om op te maken. Phons neemt thee met niks en ik een koffie met een boterham met kaas. Om 8 uur verlaten we N’Gepi. Na veel hobbelen en manoeuvreren bereikt Aldo de weg. Terwijl wij de puinhoop op de weg bekijken krijgt hij een daverend applaus. Al snel komen we in een park waar we zebra’s, kudu’s, aardvarkens en verschillende herten zien.
na148.JPG-for-web-large

Dan volgt de grensprocedure. Namibië uit en Botswana in. Vijf voor tien zijn we officieel in Botswana. We vervolgen de reis en zien onderweg ongelooflijk veel ezels. Rond 11 uur arriveren we bij SSS, de plek aan de rivier, waar de speedboot ligt, die ons naar de Housboat zal brengen. Maar bij Serunga Swamp Stop verorberen we eerst koffie en broodjes. Net na twaalven vaart de boot weg. De tocht zal zo’n twee uur duren. De natuur is prachtig. De oevers zijn begroeid met riet en papyrus. We spotten heel wat vogels zoals: ijsvogels, slangenhalsvogels, zwarte ibissen en natuurlijk visarenden.  Het is 2 uur als de Housboat  Inyakuni in zicht komt. Het ziet er leuk uit.
na149.JPG-for-web-largeWe krijgen allemaal een piepklein kamertje waar precies twee bedden in passen. Verder kun je er serieus je kont niet keren. Sanitair delen we met z’n allen. In eerste instantie dachten we dat we hier zouden blijven liggen, maar nu varen we toch. En het eerste pintje en wijntje hebben we al op. Terwijl we varen genieten we van de mooie omgeving. De drankjes worden op een lijst genoteerd. Iedere keer gaat Anneke inspecteren of we het wel eerlijk invullen. Wat een vertouwen in de mens.
na53.JPG-for-web-large

Als om een uur of half 5 een deel van de groep gaat varen, blijven wij met de andere helft van de club aan boord. Nu kunnen we lekker rustig douchen. Het is heerlijk rustig. We lezen, kletsen of doen niks. Het avondeten wordt aangekondigd met een bel. Vooraf hadden we met een paar man de tafels al gedekt. Het wordt een diner by candlelight. Het is buiten stikdonker en aan tafel hebben we alleen maar kaarsjes. We beginnen met heerlijke champignonsoep.
Na54.JPG-for-web-large

De tweede bel is voor de goulash met rijst. De derde bel is voor dienstmededelingen en de vierde voor het toetje. Verrassing: alweer koek met vanillesaus. Waar hebben we dat eerder op?
na150.JPG-for-web-largeWe blijven nog even nazitten, maar zoeken om 9 uur de kooi op. Het is hartstikke gehorig in ons kotje. We fluisteren, maar al snel vallen de oogjes toe. We zijn gedurende de nacht wel vaak wakker geweest. Ergens aan boord slaapt een mega-snurker. Mijn God, je zult er naast liggen.

30 juli 2006 N’Gepi – Okavango delta
Getagd op: