Brrr, tuut tuut tuut ! Het is kwart voor 6 ! Ja, het is vakantie en de wekker gaat alweer. Om half 7 staat een jungle-wandeling op het programma. Eerst wandelen we een stukje langs de oever. Het is helder en al bloedheet. In de verte zien we de besneeuwde toppen van de Annapurna. Een geweldig gezicht. Met een roeibootje worden we naar de overkant van de ondiepe rivie gebracht.
IndiaNepal_0846

We wachten op de rest, terwijl we ons in de lange broek en lange mouwen al een ongeluk zweten. Dan gaan we in twee kleine groepen met gidsen op pad. Een gids voorop en de tweede als hekkensluiter. Dat moet, omdat we zomaar een neushoorn zouden kunnen tegenkomen, of een beer. Over het vlakke terrein gingen we door de struiken. We zagen pootafdrukken van olifanten, rhino’s en herten en vraatsporen van varkens.

IndiaNepal_0851Een paar keer zagen we wat apen, en geloof het of niet, er liepen ook kippen rond. Daar hield het wel mee op. Niks bijzonders dus. Tegen half 10 hielden we het voor gezien en gingen terug naar de oever. De bootsman aan de overkant werd ingeseind. Terwijl we stonden te wachten zagen we nog een grote schildpad aan de waterkant zitten. Toen we bijna aan de overkant waren, liet zich nog even een krokodil zien. Hier moet je dus niet zwemmen. Op weg naar de Lodge zat een jongetje te vissen. Net op het moment dat ik wilde vragen wat je hier nou zoal kunt vangen, zwiept hij er een palinkje uit.
IndiaNepal_0848Compleet oververhit ploffen we in het restaurant neer. Als we dit vooraf hadden geweten, dan waren we zeker en vast niet meegegaan. Er was geen bal aan en dan ook vroeg ervoor opgestaan. Helaas. We laten ons de grote pot thee en de eieren met toast goed smaken. Dit hadden we wel verdiend. Langzaam bekomen we. De andere groep komt een uur later terug. Zij zijn ook bijna aan het kookpunt.
IndiaNepal_0852

We blijven nog een poosje hangen, want op de kamer is het ook niet om te pruimen. Wat later gaan we er toch maar heen en nemen het er dan even van. Wonderwel vallen we in slaap. Badend in het zweet word ik een uurtje later wakker. Phons  maak ik om kwart voor 2 wakker. We gaan eerst weer wat drinken.  Het helpt gewoon niet je vochtgehalte op peil te houden. Een lekker tomatensoepje smaakt ook. Wat later barst er een enorme regenbui los. Het spoelt en het niet bekwaam naar buiten te gaan. Als de bui voorbij is, is het een beetje afgekoeld. Phons wil c.d.’s. hij scoort er 10 en ik een batikkleedje. Om half 5 vertrekken we met 2 jeeps naar het olifanten breeding-centre. Een leuke rit door dorpjes en veel modder. Met een bootje worden we overgezet. De vele waterbuffels kunnen het zelf en steken in een lange rij de rivier over. In het centrum staan heel wat Jumbo’s met jonkies.
IndiaNepal_0854

Een hele kleine nieuwsgierige babyolifant schiet onder het hek door en komt naar ons. Het is een lief, brutaal scheetje. Hij laat zich volop knuffelen. In een weitje staat nog een kleine. Die wil eerst niet komen, maar rent dan plotseling naar ons toe. Eerst plast en poept ze netjes in de goot, om daarna haar slurf aan het witte shirt van Phons af te poetsen.
Verderop staat een moeder met haar 15 dagen oude kalf. Zo lief, die wil je best meenemen. Maar ja, kleine olifantjes worden groot en de tuin niet. Na een uurtje gaan we weer terug naar de Lodge. Eerst met het bootje, dan met de jeep. Dit was echt hartstikke leuk. We mogen weer naar onze privé sauna om te douchen. Het is in onze kamer minstens 35 graden.
IndiaNepal_0888Om half 8 gaan we eten bij K.C.’s. Irma, Kees, Jeroen en Daniëlle schuiven ook aan. Phons bestelt een pizza en in een vegetarian sweet and sour. Ze hebben er voor de liefhebbers zelfs een frietje oorlog. We zitten heerlijk rustig op het dakterras. Het is eindelijk een beetje normaal qua temperatuur. De baas van K.C.’s is één van de dansers van gisteren. Rond 10 uur rekenen we af ( 715 NPR ) en slenteren terug naar Rhino Lodge. Overal klinkt : NAMASTé. De mensen zijn hier zo vriendelijk en absoluut niet opdringerig. Koop je niks, even goede vrienden. Kwart over 10 gaat het licht uit. We kunnen uitslapen !!! NAMASTé !!!

29 juli 2005 Chitwan National Park