Na een kermisrit van 6½ uur wordt het anker om 03.15 uur naar beneden gelaten. Nu kunnen we pas echt slapen. Om kwart over 6 loopt de wekker af, want over een half uur is het ontbijt. Het is licht bewolkt en de zon probeert door te breken. Het ontbijt smaakt weer prima en om half 8 stappen we in de bootjes en varen naar Punta Suarez. Op het strand liggen een aantal baby-zeeleeuwtjes te spelen.
ecuador_0974.JPG-for-web-normalZe zijn twee weken oud en op het strand liggen nog placenta’s. Na 40 meter lopen zien we een grote groep zeeleguanen. Ze hebben een rode kleur. De mockingbirds lopen en springen door onze groep. De leguanen niezen het zout uit door hun neus, waardoor hun kop wit is.
Verderop loopt een blauwvoet Jan van Gent over het pad. Hier zien we er maar weinig van. De gemaskerde Jan van Genten zitten bij de rotsen.
ecuador_1002.JPG-for-web-normal

De jonkies zijn net pluizenbollen. Dan zien we albatrossen die een paringsdans opvoeren. Een zeer komisch gezicht. Volgens Roberto duurt zo’n dans wel 30 minuten. Ik heb er een filmpje van 14 seconden van gemaakt.  Bij de “blow holes” rusten we 10 minuten. Het is prachtig om te zien hoe het water wel 10 meter door de gaten omhoog gespoten wordt.
ecuador_1013.JPG-for-web-normalWe volgen het pad, gemarkeerd door zwartwitte paaltjes en zien twee albatrossen van twee maanden oud. Ze zijn echt lelijk. Verder zien we nog een Galapagoshavik met jong, verschillende vinken. Om kwart over tien stappen we weer in de bootjes. We zien nog een surfende zeeleeuw. Op de Darwin Explorer staan de koekjes klaar. Tijd voor een sigaar en een kop koffie. Het is prachtig weer en we trekken de zwemkleding aan.
ecuador_1028.JPG-for-web-normalEr staat een flinke wind, dus een t-shirt is nodig. Plotseling spotten we walvissen. Twee humpback wales zwemmen op 50 meter afstand van de D.E.  Iedereen is in extase. In vergelijking met Isla de la Plata stelt dit niet veel voor. Het is nog minder dan in Plettenberg. Alleen maar een paar ruggen. Om tien over half twaalf wordt bij Bahia Gandmer het anker gelicht.
Jammer dat de boot met de luidruchtige generator weer naast ons vaart.
ecuador_1009.JPG-for-web-normalNu is het tijd voor een paar hoofdstukken van Treinman en de lunch.  Om 12 uur eten we weer lekker. Na de lunch lezen en zonnen we op ons privé dek. Het is afgekoeld en om 2 uur besluit ik om niet te gaan snorkelen, maar met de panga mee te gaan. We varen naar de baai en zien een paar vogels. De bootsman pakt een schelp en een zee-egel van de wand. Als deze twee een rondje boot hebben gemaakt, worden ze netjes teruggelegd.
ecuador_0990.JPG-for-web-normalWe varen nog een paar grotten in. Hier is niet veel te zien. De benzinedamp van de buitenboordmotor stinkt enorm. Na een uur zijn we terug op de D.E. De snorkelaars hebben het stervenskoud  gehad. We hebben een kwartier de tijd om de spullen voor het strand te pakken. Helaas is de lucht helemaal dichtgetrokken en is het te koud om te zwemmen. Op het strand is zojuist een zeeeeuwtje geboren.
ecuador_0975.JPG-for-web-normal

We zien hoe de moeder de nageboorte op het strand werpt. Ze is agressief  en jaagt al bijtend de andere zeeleeuwen die op haar pad liggen weg. Het is vijf uur en de panga’s pikken ons op. In de branding zien we een grote adelaarsrog ( eagle ray ) Het is bar-tijd en we drinken een witte wijn en een pilsje. Om 7 uur staat het diner klaar. Een stukje kip met groenten. Je moet er wel snel bij zijn, anders vis je achter het net. De porties zijn eigenlijk te weinig, en die aso Italiaan schept steeds aso op.
Na het diner is het party ecuador_1053.JPG-for-web-normaltime. Op de merengue muziek wordt volop gedanst. Het personeel  heeft Caraïbische instrumenten we hebben veel plezier. Alleen Suzanne, Rose en wij doen mee. De rest van de groep slaapt al. Ze weten niet wat ze missen en voor de bemanning is het sneu. Zij doen zo hun best. Om half 10 zoeken wij ook onze hut op, want om elf uur gaan we weer schommelen. Hopelijk vallen we van te voren in slaap.

 

 

24 augustus 2004 Espagnola
Getagd op: