Niet te geloven, we hebben allebei goed geslapen tot zo’n uur of vijf. Toen begon het lawaai en het geschommel. Tot half 7 hebben we gedoezeld en zijn toen opgestaan. Om 7 uur was het ontbijt. Sap, ei, jam en voor Phons het laatste zakje gewone thee. Ook al was het voor ons doen erg vroeg, het fietste erin. Voor iedere activiteit wordt de bel geluid, dus ook om 8 uur. We gaan op excursie naar Islas Plaza. In de bootjes naar de kust, waar we een droge landing hebben.
ecuador_0850.JPG-for-web-normalEen zeeleeuw ligt ons op te wachten in zijn eigen stank. Het geurt hier behoorlijk. We zien heel wat zeeleeuwen; groot, klein, oud en jong. Roberto legt alles goed uit en hij is echt zuinig op zijn eilandje.  We mogen vooral niet op de plantjes trappen. Deze plantjes zijn nu, in de droge periode, rood van kleur. In het natte seizoen worden ze eerst oranje en daarna groen. Overal komen we de zwarte zeeleguanen tegen, maar ook de landleguanen.
ecuador_0866.JPG-for-web-normalDe mannetjes van deze soort hebben geel/oranje poten en stekeltjes. Ze zijn mooi van lelijkigheid. Dan zien we moedermeeuw met haar jonkie van ± 14 dagen oud. Ze zijn allebei bijna even groot. Roberto wijst ons op de Opuntias, een grote cactusboom, waarvan de de volwassen landleguanen eten. Al met al lopen we ruim 2 uur over Islas Plaza, zonder ons een seconde te vervelen. Het is echt genieten van de dieren en de planten.
ecuador_0908.JPG-for-web-normalDan worden we opgehaald en zijn half 11 terug aan boord. Lekker bakkie Nescafé op de banken van de voorplecht. Het lijkt of we ons eigen terras hebben. De golven zijn behoorlijk. We schommelen lekker. Tot twee keer toe ontdekken we een joekel van een zeeschildpad. Om 12.15 uur is de lunch. We beginnen met groetensoep, gevolgd door kip, rijst, bruine bonen en rauwkost. Het smaakt ons prima. De zeelucht maakt hongerig.
ecuador_0913.JPG-for-web-normalNa de lunch relaxen we op ons voorterras. Goed één uur gaan we voor anker bij Santa Fé. Dan begint het te motregenen, echt vies. Voor het zwemmen en het snorkelen is het vast te koud. Trouwens, ik ga toch niet mee. Mij te nat en te diep. Het is 14.15 als 7 mensen klaar staan om te gaan snorkelen. De 9 achterblijvers krijgen een rondvaart in de panga.
ecuador_0926.JPG-for-web-normalWe varen langzaam langs de rotsen, waar het stikt van de Sally Lightfoot krabben en waarop luie zeeleeuwen liggen te stinken. Dichterbij het strandje, waar het zwart ziet van de zeeleeuwen, ontdekt de schipper de eerste roggen. Deze vissen zwemmen zo sierlijk in het rond. Dan worden de schildpadden ontdekt. Mister Italiano schiet als een idioot naar de andere kant van het bootje. Die vent spoort niet. De schildpadden zijn best groot.
ecuador_0935.JPG-for-web-normal

Dan, tot ieders grote verrassing, komt er een met zijn/haar kop boven water om adem te halen. Wat was dat mooi. Ook zagen we nog een haai, vlak bij de boot in het ondiepe water. Het is hier net een aquarium. |Langs de andere kant varen we ook nog langs de rotsen. Een spelende zeeleeuw zet de achtervolging in en duikt plotseling naast de boot op. Pelikanen en blauwpoten zitten op de rotsen.
ecuador_0931.JPG-for-web-normalNa een royaal half uur worden we weer op de grote boot gezet. Straks hebben we een wet landing en excursie op Santa Fé. De aankomst daar was wel heel leuk. We werden verwelkomd door tientallen zeeleeuwen. Op het eiland maakten we een mooie wandeling tussen de witte bomen en de cactussen,Soms lagen er leguanen op of naast het pad. Aan het eind van de trip kwamen we op een ander strandje uit. Daar lagen de dames zeeleeuw.
ecuador_0937.JPG-for-web-normal

Een paar van hen hadden een jonkie. Eentje was er pas geboren, de navelstreng zat er nog aan. B.O.B. ( back on board ) stonden hapjes klaar. Iedereen leek weer uitgehongerd. We hadden nog een uur voor het diner. Nog even tijd voor een wijntje en een pilsje. Dan rap onder de douche, helaas een koude, maar je “frist” er wel van op. Het diner bestond uit bloemkool, boontjes en lasagne. Iedereen at als een schooier.
ecuador_0964.JPG-for-web-normalWat wil je ook? De hele dag in de buitenlucht. Na het eten hebben we nog wat gedronken en zijn we om 9 uur naar onze kooi gegaan. Moet je nagaan dat wij weer de laatste waren. Ze gaan allemaal vroeger. Als we willen gaan slapen gaat de boot varen.
ecuador_0967.JPG-for-web-normalEenmaal op zee schommelde dat ding heftig. Gratis kermis. We schudden, schuiven en deinen. Soms klapt de boot zo hard op het water, dat we boven de matrassen zweven. Het prettige vooruitzicht is dat dit tot 3 uur vannacht zo doorgaat. Welterusten.

23 augustus 2004 Santa Cruz – Santa Fé
Getagd op: