We hebben een lange reisdag voor de boeg. Om kwart voor 8 nemen we eerst een Americano-ontbijt. Weer met lekkere verse sinaasappelsap. Dan verlaten Puerto Lopez om kwart voor 9. Het zijn een paar leuke dagen hier geweest De bus tuft door een mooi landschap. Eerst nog een stukje langs de kust en later door de heuvels. Onderweg stoppen we nog bij kapokbomen en een souvenirwinkeltje. Die man doet goede zaken en slijt heel blauwvoet Jan van Genten en armbandjes. Zelf zocht ik een armbandje voor $ 1 uit. Na vertrek daar moesten we nog anderhalf uur bussen voor de lunchstop.

ecuador_0673.JPG-for-web-normalDe lunch had heel wat voeten in aarde. De keuze was beperkt en alles ging zo sloom, dat we van één tot drie nodig hadden voor de middaghap. Maar we zaten er lekker buiten in de schaduw. Gelukkig maar want de temperatuur was flink gestegen. Voor $ 9 hadden we 2 Pilsener, een cola, rijst met groenten en rijst met kip. Dan in één ruk door naar Santo Domingo.
ecuador_0674.JPG-for-web-normalWe rijden door de Betuwe van Ecuador: sinaasappelen, mandarijnen, ananas, bananen. Beslist een vruchtbaar gebied. Tegen zessen arriveren we in Santo Domingo bij Hosteria Valle Hermoso. Terwijl we op de sleutels staan te wachten worden we verrot gestoken door kleine vliegjes. Het zijn gemene rotzakken en iedereen staat te meppen en te krabben. Sleutel 1 is voor ons. Het is voor een kleine bloedhete twee onder een kap woning. Phons sleurt de tassen erheen. Als die in de kamer staan moeten we terug naar de bus, want daar moeten we het avondeten al bestellen. Phons pollo a la plancha en ik trucha a limon.
ecuador_0675.JPG-for-web-normal

Om half 9 is het diner. Maar eerst hebben we een drankje verdiend. Pilsener en cola bij het zwembad. Even bijkomen van een toch wel lange en warme reisdag. We krijgen gezelschap van Ellen en Henk, terwijl de jeugd in het water speelt. In de schemering zien we vuurvliegjes dartelen. Het is een mooi gezicht. Intussen is het op de kamer een dikke 32 graden, terwijl de fan als een turbo-diesel staat te draaien. Dat wordt, is en blijft denk ik zweten.
ecuador_0672.JPG-for-web-normalHet avondeten smaakte best, en met de club van zes hebben we veel plezier gehad. Vooral op de terugweg op de hangbrug was het veel lachen en wiebelen. Slapen viel helaas niet mee. Het was toch zo warm in het kotje. En het blaasapparaat maakte zoveel lawaai dat het wel uit moest. Het zal zweten worden. 

15 augustus 2004 Puerto Lopez – Santa Domingo
Getagd op: