De nachtrust viel vies tegen. Heel erg warm met als gevolg erg slecht geslapen. Maar het ontbijt om acht uur smaakte toch goed. Eitje, sap en thee. Om 8.45 uur vertrekt de bus. Eerst 3 kwartier rijden en de rafters afzetten. Een laatste wens hadden ze niet. Het zal voor hen wel een lange dag worden, want pas vanavond tussen 8 en 10 zullen zij in Quito aankomen. We rijden door een werkelijk schitterend landschap.
ecuador_0676.JPG-for-web-normalWat is de Andes toch mooi. César slingert ons door de bergen, op een rustige en verantwoordelijke manier, wat van een hoop andere gekken niet te zeggen is. Ook is hij zo aardig om ons naar de berg met Maria te rijden ( Panecillo: Virgen de Quito ) Vanaf dat punt hebben we een wijds uitzicht over de stad. Of het allemaal klopte is niet zeker, maar voor we er weggingen moesten we ieder een dollar betalen. Dan op naar het hotel.: Fuente de Piedra I, waar we op de bijna begane grond kamer 2 krijgen. Niet supergroot, maar netjes en met een hele fijne badkamer.
ecuador_0677.JPG-for-web-normalOm half 2 gaan we met de club van 6 op pad. Eerst gaan we wat eten, maar we kunnen Sugar Mamas niet vinden en gaan daarom maar naar Magic Bean. De mini hamburger en de salade waren lekker. Inclusief bier en cola waren we $ 12 kwijt. Dan gaan we met z’n allen op zoek naar het postkantoor. Rechtsaf, 5 blokken verder en ja hoor: gevonden. Ellen kon haar kaarten posten en wij 3 postzegels kopen. Het is internettijd geworden. Van het thuisfront krijgen we het laatste nieuws en de voetbalberichten.
ecuador_0680.JPG-for-web-normal

In Nederland is de hittegolf voorbij en in Geldermalsen is alles ook in orde. Wij konden terugberichten dat het met ons ook prima gaat, al vergaan we van de jeuk. Ontelbare bulten bedekken onze voeten en benen. Je wordt er stapelgek van. Bij een farmacia hebben we nog naar iets gezocht, maar dat was niks. Morgen zien we wel verder. Op een deftig terras hebben we wat gedronken. Van Hernan, de ober, kregen we een snoepje en een dikke rekening. $ 12 voor 2 biertjes, 2 cola’s, 1 sap en 1 koffie. Dan slenteren we terug naar het hotel.
ecuador_0682.JPG-for-web-normalHeerlijk douchen, een eettent zoeken en schrijven in het dagboek. We hebben pas om kwart voor 8 afgesproken, dus nog even de tijd. Na lang zoeken ploffen we neer bij Texas Ranch, waar ze heerlijke Argentijnse steaks hebben. We smullen ervan terwijl er gezellige muziek klinkt. De baas is erg vriendelijk. En dat alles voor maar $ 18,50 voor z’n tweetjes. Eenmaal terug in het hotel blijkt hoe gehorig het er is. Je verstaat de mensen letterlijk. Inslapen kostte wat moeite. Het werd een nacht van 100 slaapjes.

16 augustus 2004 Santa Domingo – Quito
Getagd op: