Als het 9 uur is piept de wekker. Rotding. We hebben helemaal geen zin om op te staan. Maar we hebben een bus/boottocht naar My Son geboekt, dus met frisse tegenzin uit bed. Het is zonde om zoiets interessants te laten schieten. In de tuin drinken we alleen een glas thee, in meer hebben we geen trek.
Om 8 uur worden we opgehaald door de bus. Onderweg pikken we nog een stel Fransen op. De tour naar My Son is mooi.
vcw-65

Kleine dorpjes en prachtige natuur. Na ruim een uur komen we er aan. De temperatuur lijkt ons aangenaam, maar dat verandert snel. Het wordt gloeiend heet en iedereen loopt bij 38° te zweten en te puffen. Met kleine busjes worden we naar het beginpunt gebracht.
vc33.JPG-for-web-normalDe overblijfselen van de Cham in rood baksteen zijn best vervallen. Jammer genoeg beginnen we bij de mooiste ruïne. Na verloop van tijd worden ze steeds minder mooi. Zo’n 2 uur later, het is dan bijna half 12, zit de wandeling erop. De busjes brengen ons weer terug naar de grote bus. Als het niet zo heet was geweest hadden we er vast en zeker meer van genoten. De bus brengt ons met open ramen, want de airco doet het niet, naar de oever van de rivier. Daar stappen we op bootjes.
vc30.JPG-for-web-normalDe stuurman deelt water uit, maar het is niet te drinken vanwege de chloorsmaak, en lunchpakketjes.
Nou het is niet te vreten. Bijna iedereen geeft de bakjes weer vol terug. De banaan als toetjes was het enige eetbare. De boot tuft verder en het briesje geeft enige verkoeling. We leggen aan bij een houtsnij-bedrijfje, maar voor ons hoeft het niet. Eigenlijk willen we alleen maar terug naar Hoi-an.
vc31.JPG-for-web-normal

Om 2 uur zijn we daar. De verkoeling van het water is meteen weg. Weer bloedje heet. Eerst gaan we naar de kleermaker.
De pantalons zijn nu in orde. Phons rekent de rest af en we stappen op, richting pinautomaat. Het miljonairsgevoel is toch wel leuk. Daarna gaan we naar het hotel. Heerlijk uitrusten en de natte zweetkleren van het lijf stropen. De hitte kost veel energie.
vc32.JPG-for-web-normal

We drinken een Tiger en een cola, zetten de wekker op half 6 , en we zien wel. Jeetje, we hebben geslapen als een blok.
Dan volgt een frisse douche. Vanavond moeten we nog shirtjes kopen. Wat extra verschoning is geen overbodige luxe, want we zijn steeds z…nat. Het was die avond wel even zoeken, maar uiteindelijk vonden we een goede kraam. 2 shirts voor Phons, waaronder een Tigershirt, en 2 voor mij.
vc34.JPG-for-web-normal

Afpingelen was een hele sport. Die Vietnamese muts begon met $ 17. Voor 120.000 VND gaan we er weg, al heeft het veel moeite gekost.
Samen lopen we naar de tuin van Hai. Daar is het erg rustig en de Buena Vista doet zijn best. We bestellen allebei soep en springrols en natuurlijk bier: La Rue. Het smaakt perfect. We kopen nog en extra mes en bestellen nog een pintje. We zitten er heerlijk terwijl het af en toe bliksemt.

Om half 10 stappen we op en slenteren naar het hotel. Daar aangekomen hebben we eerst de boel ingepakt, nog wat geschrevenen lekker gelezen. Om 11 uur gaat het licht uit. Morgen is het vroeg dag.

We vertrekken om half 8.

4 augustus 2003 Hoi An
Getagd op: