Ondanks een klein kussen en vrieskou hebben we toch goed geslapen. Om 7.45 uur loopt de wekker af. José is er zoals gebruikelijk als eerste uit en gaat in het winkeltje brood en kaas kopen. We drinken een heerlijk kopje thee en om 9 uur vertrekken we met 16 man + Judith + Louis voor een fikse wandeling in het Royal Natal park. Bri, Bob, Wilfried en Ria slapen uit en nemen extra rust.
za-86.JPG-for-web-normalWe staan om 7.00 uur op en de rijp staat op het gras. Brrr, wat is het koud. We drinken samen met Roos en Bas thee en José maakt brood voor onderweg. Om 8.00 uur verlaat de bus het goed bewaakte resort. We stoppen bij een blauw meer waar we de lammergier zien. Als we willen vertrekken krijgt Louis de bus niet meer gestart. Na wat gepruts belt hij een hulpdienst: “we staan aan sterfontein, bij het ‘afvalrestaurant'”.
za-87.JPG-for-web-normalDe dieseltank blijkt leeg te zijn! Heeft Louis soms vergeten te tanken? De locale hulpverlener uit Hammersmith, die 24 uur per dag en 7,5 dag per week haar diensten verleent, komt met diesel. Louis moet even doorstarten maar dan slaat de motor aan.  Na een fotostop van anderhalf uur zetten we onze reis voort. Bij het eerste pompstation leggen we aan.
za-88.JPG-for-web-normalLouis gooit de tank van de bus vol en we drinken samen met Bri, Ton en Bob cappuccino. Deze is gloeiend heet en smaakt prima. Om 11.00 uur stappen we weer in de bus. Het landschap is fantastisch. Langs de weg worden stukken gras in de fik gezet. We voelen de warmte als we hier langs rijden. Het is vandaag weer stralend weer. In Ficksburg leggen we aan voor de lunch. Allebei een overheerlijke tonijnsalade. Het pilsje smaakt weer prima en de witte wijn ook. Om half drie verlaat de bus Ficksburg.
za-89.JPG-for-web-normalVia Ladybrand bereiken we de grens met Lesotho. Hier staat een flinke file. We wandelen de grens over en krijgen allebei weer twee stempels in ons paspoort. Na een half uur is Louis eindelijk de douane gepasseerd en kunnen we verder.
Direct valt te zien dat Lesotho veel armer is dan Zuid Afrika. Plotseling trapt Louis op de rem. Judith sprint de bus uit, recht in de armen van Jim die ook reisleider bij Djoser is en dezelfde reis van Kaapstad naar Johannesburg maakt. Na een kwartier tortellen rijden we verder. Het  begint te schemeren. Het laatste stuk wordt het wegdek wel erg slecht. Het is schudden en hobbelen. Rond 18.30 uur bereiken we ons doel de Malealea Lodge.
za-90.JPG-for-web-normalEen vriendelijke knul brengt onze bagage naar lodge nummer 8. Van Wilfried leen ik 5 rand voor sjouwgeld.
Snel de zaak geïnstalleerd en dan naar de bar want we hebben dorst. In de winkel kopen we voor 199 rand een sweater en een poppetje (30 rand). We drinken een paar consumpties en schuiven dan aan voor de braai.
za-91.JPG-for-web-normalEen flink stuk T-bone steak, met soep vooraf en mintvla als toetje. We drinken nog een glas wijn aan de bar maar storen ons aan een stel zatlappen uit Engeland. Om 22.00 uur zoeken we met de zaklamp onze lodge, die afgelegen ligt. Om 22.15 uur vallen we moe maar voldaan in slaap. Wat een fijn bed!

26 juli 2002 Drakensville – Malealea
Getagd op: