Ondanks een klein kussen en vrieskou hebben we toch goed geslapen. Om 7.45 uur loopt de wekker af. José is er zoals gebruikelijk als eerste uit en gaat in het winkeltje brood en kaas kopen. We drinken een heerlijk kopje thee en om 9 uur vertrekken we met 16 man + Judith + Louis voor een fikse wandeling in het Royal Natal park. Bri, Bob, Wilfried en Ria slapen uit en nemen extra rust.
za-253Na een half uur bussen door een prachtig landschap arriveren we bij het visitor’s center. We bezoeken het lokale winkeltje en Judith legt de wandelmogelijkheden uit. We gaan voor de Gudu falls. Een tocht van 9 kilometer die volgens het boekje 3,5 uur duurt.
Arie, Ton, Bas en Roos zijn al vertrokken en ze lopen in een hoog tempo. Wij lopen al direct verkeerd en hebben het kleine wandelpaadje gemist. Louis wijst ons de weg.
za-240Hij loopt op kop en heeft er een flinke pas in. José zucht en puft en heeft moeite het tempo te volgen. Ze is niet de enige. Als we bij de splitsing van de Gudu en de Sunday falls zijn, deelt de groep zich op. We lopen met Judith, Sylvia, Mieneke en Loek. Het pad slingert omhoog en de strak blauwe lucht steekt prachtig af tegen de Drakensbergen.
za-231
Wat een mooie natuur. We pauzeren regelmatig want het is stevig klimmen en af en toe klauteren. Na anderhalf uur klimmen bereiken we het doel: de Gudu falls.
We zien weinig waterval en horen alleen water kletteren. We nemen de tijd en genieten van de natuur. Dan beginnen we met de afdaling. Al snel bereiken we een rots waar we op klauteren. We kijken zeker een kwartier over het prachtige dal uit.
za-84.JPG-for-web-normalArie, Ton, Bas en Roos bereiken dit mooie punt ook. We lopen naar de volgende rock en maken ook hier mooie foto’s. Het pad is mooi aangelegd en de afdaling stijl. Mijn knie houdt het goed.
Om 13.30 uur bereiken we het visitor’s center. Sylvia koop t een mooie mand. Vraagprijs 350 rand, meeneemprijs 240 rand. Om 14.20 uur zijn we weer in Drankensville. De kisten uit en lekker in de zon een koud bierke gedronken.
za-83.JPG-for-web-normal

Op de toppen van de Drankensbergen zie je de sneeuw liggen. We doen het rustig aan en drinken op het einde van de middag in het huisje van Bri en Ton wijn en bier. Het wordt koud en we gaan om 18.00 uur het T-shirt en de korte broek verwisselen voor warme kleren.
Om 18.30 uur zitten we weer in de bar. Vanavond hebben we een buffet (50 rand p.p.) dat overheerlijk is.
za-85.JPG-for-web-normal

De exploitant is niet berekend op zo’n zuipploeg en de droge witte wijn is om 20.00 uur uitverkocht.
Loek geeft een rondje voor zijn verjaardag en de witte wijn wordt veranderd in springbokkies. Het is weer gezellig, maar om 22.30 uur gaan we toch ons bed opzoeken.
De sterrenhemel is prachtig en het zal een koude nacht worden.

25 juli 2002 Royal Natal NP
Getagd op: