We mogen uitslapen want we gaan niet mee met de boot excursie. Nijlpaarden en krokodillen hebben we al gezien en we hebben rust nodig. Deze rondreis heeft een moordend tempo, waardoor we veel zien maar moe beginnen te worden. Om 7.00 uur trekken Wilfried en Rob de deur van ons appartement dicht. Wij worden samen met Bas, Roos, Loek, Mieneke en Brigitte pas om 9.15 uur bij de Shonlanga (= zonsopkomst) lodge opgehaald.
za-79.JPG-for-web-normal

We drinken koffie en thee en starten deze dag kalmpjes aan. Tien over negen komt de bootploeg ons voor de lodge oppikken. Na een plaspauze beginnen we al weer aan onze elfde reisdag. De ochtend excursie heeft inderdaad nijlpaarden en krokodillen voor de camera’s gebracht. Volgens Bob was het allemaal van hetzelfde. We hebben niet echt veel gemist.
za-80.JPG-for-web-normalOm 9.30 uur vertrekken we naar de Drakensbergen. Het wordt een lange zit. Bij een Shell station hebben we weer een plas- en rookpauze en dan gaat de tocht door naar Durban. Om 12.15 uur worden we afgezet bij een reusachtige shopping mall. Typisch Amerikaans gedoe. Het was even zoeken maar met de hulp van een bewaker komen we terecht bij Center Court.
za-81.JPG-for-web-normalWe worden vriendelijk ontvangen en bestellen bier (wel vroeg), witte wijn, hamburger en tonijnsalade. Het is een heerlijke hap. Voor 57 Rand hebben we lekker gegeten en gedronken.
Om 13.30 mogen we weer verder bussen. Om 15.30 een plasstop in Howick bij een waterval en dan maar weer verder. Iedereen is het bussen beu en heeft intussen een houten kont.
za-82.JPG-for-web-normalTegen zessen arriveren we bij het Drakensville Vakantie – Oord. Huis 50 is voor Bas, Roos en ons. Het is groot, ziet er gezellig uit en is prima ingericht. Als we naar de bar lopen zit Louis al aan de whisky. De rest van de groep volgt snel na ons en het is alweer gezellig. Rond 20.30 uur schuiven we aan tafel. Vanavond is het à la carte. De menukaart is klein: 3 bij 4 cm. José neemt de forel en ik weer een steak met pepersaus.
za-252

De saus van Bobby is veel lekkerder. De frietjes zijn verrukkelijk. Wederom een heerlijke maaltijd. We drinken gezellig wat rode wijn en om 22.15 uur zoeken we huis nummer 50 op. We zijn allebei moe en vallen als een blok in slaap.

24 juli 2002 St. Lucia – Drakensville
Getagd op: