Vandaag weer vroeg op. Dit is dan vakantie. Om 6.30 uur gaan we met 17 mensen en twee jeeps op weg naar het Hluhluwe wildpark. Spreek uit: sjoe-sjoe-we, maar dan zonder gebit. De tocht van een kwartier werd er dus eentje van een uur. Het is behoorlijk koud in het bakkie. In volle vaart crossen we langs schoolgaande kinderen in uniform.
Bij de entree in het park snel plassen en dan gaat het beginnen.

za-71.JPG-for-web-normal
De natuur is geweldig mooi. Veel groenkleuren en heuvelachtig. Veel mooier dan het Kruger park. Natuurlijk hupsen er de nodige impala’s rond. We zijn geloof ik aan nummer 2314 of zo. Ook andere hertensoorten laten zich zien. Licht of donkerbruin met of zonder strepen. De namen zijn moeilijk te onthouden. We zien ook de zeldzame nyala antilope.
Dan ontdekken we de eerste witte neushoorns.
za-72.JPG-for-web
Twee kolossen, waar dit park om bekend is, staan in de verte te eten. Na hen volgen er later meer, zelfs een moeder met jong. Net iets te groot voor in de tuin. Zebra’s, gnoes en giraffen gaan langs ons heen. Neen, wij langs hen. De Beekse Bergen in giga afmeting. Ook de eenzame olifant krijgt onze aandacht. In het dal horen we er meer, maar die laten zich niet zien. Tijdens een korte pauze ontdekken we nog buffels.
za-73.JPG-for-web-normalZe zijn alleen met een verrekijker goed te zien.
Om 11.30 uur hebben we een door de twee gidsen verzorgde lunch. Ze dekken een tafel op een rest-aria en toveren lekkere hapjes te voor schijn. Er zit ook een sapje en water bij. Het is zonnig en warm. Heerlijk relaxed. We gaan samen op de foto want het is tenslotte 23 juli!!
za-74.JPG-for-webWe zeuren om koffie en daarom gaan we naar het Hill Top resort. Tot onze grote verrassing lopen daar drie zebra’s voor de deur in de tuin. Natuurlijk maken we weer foto’s. Zo dichtbij komt niet vaak voor. Zelfs de gids was stomverbaasd. Na de koffie gaan we naar de uitgang van het park, op weg naar een dorpje. Kijken en bekeken worden. Kinderen zwaaien en houden hun hand op.
za-75.JPG-for-web-normal

Eerst langs de high school. Hier zitten 771 kinderen op. De groepen zijn er groot en de klassen overvol en rommelig. We sponsoren ze nog voor een paar Rand. Dan gaan we langs een familie die een of ander drankje maakt en bedreven is in weven. Tot slot bezoeken we de sangoma (medicijnman/kruidendokter). Hier is het een vrolijke boel.
za-76.JPG-for-web-normal

Als extra gaan ze dansen en zingen en Rob, Arie, Ria, Roos en Elma doen mee. De lokale bevolking ligt dubbel van het lachen. Nog een klein stukje rijden en dan zijn we weer “thuis”. We leggen de spullen op de kamer, waar de schone was ligt en gaan dan aan de overkant wat drinken. Het is er heel gezellig. Om kwart voor 7 lopen we nog snel naar de Spar. Douchen, aankleden en weer naar Alfredo’s.
za-77.JPG-for-web-normal

Lekker gezellig samen aan een tafeltje, eten en drinken. De rosé is gearriveerd en de steak en de garnalen fietsen er wel in. Dan slaat de vermoeidheid toe en besluiten we te gaan slapen.
za-78.JPG-for-web-normalOm 22.00 uur gaan onze oogjes dicht en vallen we als een blok in slaap. Het is weer een dag geweest vol dieren, prachtige natuur en gezelligheid.

23 juli 2002 Hluhluwe NP
Getagd op: