26 juli 2000 Cahuita - Bocas del Toro

Om 06.15 uur loopt de wekker af. Het regent pijpenstelen. Ik sla het ontbijt over. Gisteren te veel bier op?
We zouden om 07.30 uur vertrekken maar Enrique kan vanwege de regen de tassen niet op het dak doen.
cr-054.jpeg-for-web-normalDaarom worden de tassen met vereende krachten in de bus gegooid en rijdt Enrique naar het dichtst bijzijnde benzinestation met een afdak (10 km!).
Om 08.20 uur vertrekken we richting Panama. We komen langs veel bananenplantages en krakkemikkerige bruggetjes. De Panamese douane is formeel.
cr-055.jpeg-for-web-normalWe moeten allemaal een formulier invullen maar er zijn geen tafels. Tot overmaat van ramp wordt de bagage gecontroleerd. De tassen van Angelique en Gertjan. De grensformaliteiten duren een uur. We zetten de klok 1 uur vooruit en gaan bij het dichtstbijzijnde plaatsje op de route lunchen.
cr-056.jpeg-for-web-normalWe vallen bij de locale chinees binnen en bestellen 2 tjap tjoi met kip. Er komt er maar 1 door maar deze is voldoende voor ons twee. We rijden nog een uurtje langs bananenplantages en komen bij de boot aan. Hier passen we net met z’n allen + bagage in en na een klein half uur arriveren we om 15.15 uur in Bocas del Toro.
cr-057.jpeg-for-web-normalWe moeten 100 meter met de tassen sjouwen voordat we bij Hotel Laguna zijn. We krijgen kamer 1, installeren ons en kopen een telefoonkaart van $3. Het lukt niet te bellen want verbinding maken kost al $3,40. Gelukkig komt Maarten voorbij en kunnen we, met bijbetaling, zijn kaart ruilen. Hier staat nog $4,50 op. Het gesprek met het thuisfront is kort maar we hebben een voldaan gevoel. Vervolgens het dorpje verkend en bij El Pirate een Panama bier gedronken. Lekker douchen en om 18.45 uur verzamelen voor het diner.
cr-058.jpeg-for-web-normalMaarten heeft geen restaurant kunnen vinden waar we met z’n allen kunnen eten. Daarom eten we bij het hotel. Het restaurantje is een pizzeria. Dus eten we pizza. Bodem van karton en veel gesmolten kaas. José is kampioen pizza eten. cr-059.jpeg-for-web-normalAlles op! We drinken nog een pilsje, lopen een ommetje en besluiten om 09.00 uur naar bed te gaan. We zijn allebei moe en in Bocas is niet veel te beleven.

Cahuita – Bocas del Toro
Getagd op: