Tot 08.30 uur lekker uitgeslapen. We hebben allebei een goede nachtrust gehad. Het was nodig! Bij het hotel ontbeten. Allebei een omelet. De laatste eieren zijn voor ons. Alles gaat hier op zijn elfendertigst. Onthaasten is hier niet nodig. Erik en Ilse zijn goed ziek. Van boven en van onderen lopen zij leeg.
cr-060.jpeg-for-web-normalHet merendeel van de groep is met een catamaran snorkelen en op dolfijnenjacht. Dit is dol fijn. Wij besluiten een wandeling naar het strand te maken. Onderweg komen we het internationale vliegveld van Bocas del Toro tegen. Een soort Fokker 50 zien we vertrekken. Ik speel nog even voor vliegtuig.
cr-061.jpeg-for-web-normal

Het eerste stuk van het strand is vies. Afval wordt hier niet opgeruimd. Daarom zijn er waarschijnlijk zo veel gieren in Bocas. Het laatste stuk van het strand is prachtig. We lopen tot het einde van la playa en besluiten dezelfde weg terug te wandelen. Na ruim 1,5 uur lopen zijn we terug bij ons hotel. We drinken op het hotel terras een paar pilsjes (Crystal) en hebben heerlijk gelezen. We krijgen honger en willen in het restaurant van het hotel wat bestellen.
cr-062.jpeg-for-web-largeHet duurt lang en ze hebben bijna niks. Daarom op zoek gegaan naar een ander eettentje. Dit vinden we snel. Een leuk terras aan het glasheldere water. José eet een tonijnsalade (met kerry en rozijnen) en ik een hamburguesa del casa. Ik las mijn boek uit (Advocaat van de duivel: John Grisham (The Firm)).
cr-063.jpeg-for-web-normal

We maken vervolgens een korte wandeling en gaan een uurtje siësta houden. Om 17.45 uur gaan we naar El Pirate waar het happy hour is. We schuiven aan bij Jan en Carla en drinken de nodige Balboa Ice’s. We genieten van het prachtige uitzicht en komen geen praat tekort.
cr-064.jpeg-for-web-normalOm 19.30 uur gaan we bij het hotel eten. Ik hoef niks want de hamburger is nog niet gezakt. Een aantal groepsgenoten eten ook bij het hotel. Na het diner gaan we met Wim, Jan en Carla in een leuk barretje een afzakkertje nemen. (José cuba libre en ik bier). Een dronken Amerikaan probeert wiet aan ons te verkopen. Alle Nederlanders roken immers wiet. Om 23.15 uur houden we het voor gezien en gaan we onze mandjes opzoeken.

Bocas del Toro
Getagd op: