19 juli 2000 Rincon de la Vieja - Fortuna

06.45 uur Wake up call. 07.15 uur ontbijten. 08.00 uur vertrek richting Fortuna. Na een uur rijden gestopt bij Las Pumas, een opvangcentrum voor gewonde dieren. Een oud Zwitsers vrouwtje vertelde vol passie over haar levenswerk. Prachtige beesten. Van Rico-tjes tot Puma’s.
cr-021.jpeg-for-web-normalEven leuk maar het mens raakte maar niet uitgepraat. Het duurde veel te lang. Vervolgens koffie gedronken in het nabijgelegen restaurant waar we een aantal dagen geleden ook al aangelegd hadden. Na een half uur vertrokken we weer om in één ruk over een zeer slechte weg naar Fortuna te rijden.
cr-022.jpeg-for-web-normalBij Lago Arenal een fotostop gemaakt. Om 13.30 uur arriveerden we bij Hotel San Bosco (kamer 7). We zij niet meegegaan met de excursie naar de waterval. De vuile was ingeleverd, geluncht (2 keer ensalade de atun) naar het thuisfront gebeld ( Sc 't Zand – Willem II 1-7) en de eerste souvenirs gekocht (sneeuwwitje in het Spaans en een toekan van keramiek).
cr-023.jpeg-for-web-normal

Bij de supermarkt een Imperial en een Cola gekocht die we heerlijk bij het zwembad hebben opgedronken. José gezwommen en in de jacuzzi gepoelied. Ook lekker gelezen. Vulcano Arenal werd steeds helderder. Om 18.30 uur verzamelen voor een tocht naar een uitkijkpunt op de vulkaan en het gezamenlijke diner.
cr-025.jpeg-for-web-normal

We hebben geluk! Enrique brengt ons naar een plek waar we de rode stenen (lava?) van de Arenal zien stromen. Een prachtig gezicht. Even later begint het te regenen en is de show over. Op het laatste moment besluiten Jan, Wilma, Jan, Carla en wij  niet met de groep bij La Cascada te gaan eten. Dit gezien de slechte ervaring van vanmiddag.cr-026.jpeg-for-web-normalJan met de pet heeft ’s-middags een leuk restaurantje gevonden: El Jardin. Het eten valt bij José tegen (geen saus bij de lomito). We vermaken ons best. Om 11.00 uur bedje slapen want morgen staat een lange, actieve dag op het programma. cr-024.jpeg-for-web-normalWe zijn ook nog getrakteerd op een malse tropische regenbui. Wat klettert dat op het golfplaten dak van El Jardin!.

 

Rincon de la Vieja – Fortuna
Getagd op: