18 juli 2000 Liberia - Rincon de la Vieja

06.45 uur Wake up call. 07.00 uur ontbijt en om 08.00 uur vertrekken we naar Rincon de la Vieja (ca. 1 uur). Onderweg ‘spotten’we al enkele prachtige vogels. O.a. Cra cra’s.
We lopen de wandeling van 2,5 uur met Maarten, Jan en Carla, Jan en Wilma en Wim en Marcel.
cr-016.jpeg-for-web-largeIn het begin al vliegt een prachtige blauwe grote vlinder voorbij. Dan zien we twee grote toekans. Helaas niet op de foto, door het lawaai dat de natuurbarbaren uit Amsterdam maakten. Het is een prachtige, pittige wandeling met klauterpartijen over riviertjes en boomstammen. We lopen naar een prachtige waterval, zwavelputten en kokende modder putten. Heel bijzonder. We zien een prachtig groen hagedisje (Jezus Christ), grote leguaan (prachtig door de verrekijker) en een agoeti. Een prachtige wandeling die meer dan de moeite waard was.
cr-017.jpeg-for-web-normalOp de picknick plaats zien  we ook nog een neusbeer. Deze wordt later door de natuurbarbaren gevoerd. Belachelijk! Om 13.30 uur waren we terug bij hotel Bramadero. Snel van kleding gewisseld en bij Burger King aan de overkant van de weg geluncht (hamburger menu).
cr-018.jpeg-for-web-normalOm 14.15 uur vertrekken we met 16 man naar Playa Panama (45 minuten).Het zwarte strand was vies. Bierblikjes, colaflesjes en houtafval zorgden er voor dat de aanblik niet appetijtelijk was. Het water was warm en even later werden we getrakteerd op een 'pelikanenshow'.
cr-019.jpeg-for-web-normal

Zweven boven het water en met vijven tegelijk loodrecht naar benden duiken op jacht naar een visje. Prachtig.Er vlogen ook nog fregatvogels en een zeearend. Om 18.00 uur waren we terug bij het hotel. Een geslaagde middag. Weer een droge dag met temperaturen boven 30 °C. (half bewolkt).
cr-020.jpeg-for-web-normal

In hetzelfde restaurant gegeten als gisteren (met Carla en Jan). José garnalen met knoflook en ik hamburguesa del casa.

Nog een paar pilsjes bij de hotelbar gedronken en dan naar bed naar bed zei ….

Liberia – Rincon de la Vieja
Getagd op: