20 juli 2000 Fortuna

06.15 uur Wake-up call. 06.45 uur ontbijt. 07.30 uur vertrekken we voor de excursie naar Cano Negro ($36 p.p.) Onze gidsen zijn Santos, Purilo en Eduardo. We zijn met 15 personen (inclusief Maarten). Wim heeft buikgriep en Marcel is bang voor de zon. De grennies willen lamzakken. Carla en Jan vinden een boottocht niets en gaan fietsen.
cr-027.jpeg-for-web-normal

Santos de hoofdgids, vertelt vanaf het begin allerlei dingen over de vulkaan en de bomen en vruchten van Costa Rica.
Met zijn Amerikaans accent en zijn humor weet hij ons te boeien. Het is 2 uur rijden naar het vertrekpunt.
cr-028.jpeg-for-web-normal

Na een half uur stoppen we bij een brug. Er zijn meer toeristen. Geen wonder want in de bomen liggen en wandelen prachtige ‘tree-chickens’. Grote oranje Iguanas. Net Jurrasic Park.
Het laatste stuk gaat langzaam want we zien allerlei beesten: 1 kaaiman en prachtige vogels.
cr-029.jpeg-for-web-normalDe namen moeten we opzoeken. Aangekomen bij het vertrekpunt wordt de boot van het dak van de bus gehaald en twee andere boten worden opgepompt.
De dames doen hun behoefte op een smerige, stinkende plee. Ik heb lekker tegen een boom gepiest.
cr-030.jpeg-for-web-normalOm 09.45 uur vertrekken we met 3 boten voor de 12 kilometer lange tocht over de Rio Frio naar Los Chiles.
Wij zitten met Henk, Reina, Chretienne, Maarten en Purito en een afgedankte Rafting boot. De gidsen hebben arendsogen. We zien en horen brulapen.
cr-031.jpeg-for-web-normalOok de andere voorkomende apensoorten in Costa Rica krijgen we in beeld: doodshoofdapen en slingerapen. We zien ook kingfishers, ooievaars, aalscholvers en nog veel meer andere vogelsoorten. José ontdekt de Jezus Christ, een prachtig groene kraagbasilisk. Wat is het hier mooi. De groepen met motorboten jagen de dieren weg en zien dus bijna niets. Om 12.00 uur gaan we aan wal en wordt de lunch te voorschijn getoverd. Eerst allebei een koud Imperialleke (20 cl) gedronken. De rijst met kip en cassave smaakt uitstekend. Jammer dat de sla warm is geworden.
cr-032.jpeg-for-web-largeVoor de liefhebbers een schijf ananas als toetje. Nog een paar Imperiallekes en om 13.00 uur vertrekken we voor het laatste stuk. We zoeken minder naar dieren en de gids wordt moe. Maarten en ik moeten steeds vaker mee peddelen (let’s go forward please). Om 15.00 uur bereiken we Los Chiles. Santos, Peter en Maarten leggen het laatste stuk zwemmend af.
canonegro.jpg-for-web-normalOp de boot ook nog een pilsje genuttigd want het is bloedheet. De koperen ploert schijnt de hele trip op ons. Goed dat we factor 15 gesmeerd hebben want een aantal Djoser-maten zijn goed verbrand. Los Chiles is een leuk plaatsje op 3 kilometer van de grens van Nicaragua. Enrique scheurt terug naar La Fortuna waar we om 16.50 uur aankomen.
tabacon1.jpg-for-webOm 17.15 uur verzamelen voor de excursie naar Tabacon Resort (www.tabacon.com) ($21 p.p.) inclusief buffet. De thermen zijn prachtig aangelegd en het water is heet (opgewarmd door de vulkaan). We hebben het al snel gezien. De bril slaat aan en je wordt dizzy van het warme water (˚39 C). Om 19.00 uur zitten we in de hete zwembadbar. Maarten komt bij ons zitten en we drinken twee pilsjes de man.
tabacon2.jpg-for-web-largeOm 19.45 uur omkleden want we gaan om 20.00 uur buffetten.Tijdens het omkleden is er en lichte aardbeving. José voelt de trillingen maar aan mij is de quake voorbijgegaan. Het eten is goed en we krijgen ook nog een drankje (zuurzak). Niet echt lekker. Om 21.00 uur gaan we terug naar La Fortuna. We lopen nog even langs de tour agency voor een Lonely Planet. Ze hebben een nieuw exemplaar maar de Costa Ricaanse prijs is onbekend. De eigenaar doet zijn uiterste best deze te achterhalen maar het duurt ons allemaal te lang. We gaan bij El Jardin een pilsje en een thee drinken. Jan en Carla zitten door te zakken. Wij zijn moe en gaan om 22.00 uur naar Hotel San Bosco. De tassen inpakken en om 22.40 uur gaat het licht uit.

Fortuna – Cano Negro
Getagd op: