We hebben allebei goed geslapen. Jose is zoals gebruikelijk al eerder uit de veren dan ik. We starten rustig op en plannen de activiteiten voor de dag. Na een heerlijk ontbijt worden de fietstassen geprepareerd en vertrekken we voor een tocht van ongeveer 45 km. We rijden eerst naar en door Wassenaar waar gigantische woningen te bewonderen zijn. We vervolgen naar Scheveningen. Deze badplaats kennen we niet terug.
Op de boulevard is een fietspad aangelegd. We parkeren onze fiets halverwege en wandelen het laatste stuk over de wandelpromenade. Bij Peukie drinken we 2 biertjes en een kop thee. 4,50 euro voor een vaasje en 3,5 voor een kop lauwe thee vinden we allebei overdreven. Dit zijn geen prijzen meer.

We wandelen terug naar onze e-bikes en fietsen door de duinen terug naar Katwijk. Bij strandtent Zand vinden we een tafel dat helemaal door schotten is afgeschermd. Het zonnetje schijnt en het is heerlijk zitten met uitzicht op zee. We besluiten om hier te lunchen en we nemen allebei een uitsmijter. Deze is goed belegd en smaakt heerlijk. Met een goed gevulde maag wandelen we naar het centrum. We moeten nog wat boodschappen inslaan. Bij een warme bakker kopen we een volkoren brood en bij de COOP gesneden plakken kaas die in de reclame is.

Dan fietsen we terug naar de camping. We doen het verder rustig aan. We lezen en proberen wat van het verschrikkelijk instabiele internet te halen. Zelfs T-mobile heeft in ons mobile home geen bereik.

We kijken naar het nieuws en naar Max vakantieman en gaan op tijd slapen.

Maandag 8 juni 2020 Wassenaar – Scheveningen