Om 09:35 rijden we onze auto van de oprit. We gaan via de kortste route naar hotel Marleen, Alten Hagen 1 in Siedlinghausen. Het is rustig op de weg. Rond de grote steden in het Ruhrgebied is het wat drukker en na ongeveer 150 km stoppen we bij de Raststatte Serways in Bottrop Sud. We drinken een middelgrote cappuccino en zwarte koffie: 8€.

Zonder noemenswaardige vertraging komen we om 13:25 uur bij hotel Marleen aan. Het is niet druk bij de receptie. Eric vertelt dat het 80% van de gasten al heeft ingecheckt. Jose vraagt om een kamer met balkon. Eerst worden we naar het terras verwezen voor soep met broodjes of koffie met gebak en Eric geeft aan dat we dit eerder hadden moeten aangeven. We krijgen de sleutel van kamer 30. Een ruime kamer met balkon. Eric heeft dit nog kunnen regelen. Jose legt de kleren in de kast en dan gaan we Siedlinghausen verkennen.

Na 20 minuten en 1,5 kilometer gewandeld te hebben zijn we weer terug bij het hotel. Het dorp is uitgestorven en behalve de voetbalwedstrijd van de plaatselijke club is er weinig te beleven.

Op het terras lezen we onder het genot van Weizen bier en witte wijn op onze Kobo readers.

Om 18:00 zitten we aan tafel 30 voor het diner. Alle tafels zijn bezet en Eric legt in het kort het programma voor de komende dagen uit. De brocollisoep/rodekool/beenham/aardappelkroketten/gebakkenaardappels en de pudding met slagroom smaken prima.

Na het diner lopen we met zo’n 30 andere gasten onder leiding van Tessa de dorpswandeling. De kerk is prachtig. Na afloop van de wandeling krijgen we een pikketanissie. Ik drink Jenever en Jose iets met bessen.

Dan gaan we naar de bierstube "Zum Anker" waar we nog wat biertjes drinken. Het is gezellig en de bar is sfeervol.

Om kwart voor elf bestellen we ons in het comfortabele bed.

20 april 2019 Tilburg – Siedlinghausen