We vertrekken vandaag pas om 09.00 uur en kunnen dus ‘uitslapen’. Om kwart over 8 zitten we aan het ontbijt. We hebben goed geslapen en zijn goed uitgerust. Om 09.05 vertrekken voor de tocht van ongeveer 300 kilometer.
Na een uur rijden doemt een bergketen op waar we over heen rijden. Het is 12 uur als we Sirjan binnen rijden. We gaan naar een park voor een plas- en koffiepauze.In een park zoeken we een plek in de schaduw waar we koffie/thee met koek nuttigen. Shole neemt de vrouwen mee naar een plek waar alleen vrouwen en jongens tot 7 jaar mogen komen.
De hoofddoek mag af. Dan rijden we naar een verrassing die Shole voor ons heeft. Speciale windcatcher met pipe Shaped tubes. We wachten een kwartier op de persoon die de deur open kan maken. Het duurt te lang en als we in de bus zitten dan komt hij eraan.
We gaan naar binnen en zien een winkeltje met kristal stenende zien het systeem van de windpijpen. Om  13.40 gaan Shole en Marlies inkopen voor de lunch inslaan. Rond 14:00 rijden we naar een ander park voor de lunch. Brood, banaan, watermeloen en granaatappelsap. De yoghurt met komkommer en andere ingrediënten laten we aan ons voorbijgaan.
Om 15.00 rijdt de bus richting Estabhan. Al snel hebben we een politiecontrole. Volgens Marlies is het nog 200 km en nog vijf uur rijden. Om 15.15 uur hebben  we een dieselstop van 7 minuten. We rijden over een hobbelige snelweg en passeren een zoutmeer  
Voor Coby is voor de tweede keer deze reis geen 1 persoons kamer beschikbaar. Slecht geregeld want ze heeft 365 euro Extra betaald voor dit privilege. Het is inmiddels flink bewolkt en de eerste druppels zijn weer gevallen.  Om kwart over 5  stoppen we voor een plaspauze van een kwartier.

Voor de afwisseling doet Dick een cryptische quiz waarin plaatsnamen geraden moeten worden. Jose heeft de meeste antwoorden goed en wint het boek Cruise van Suzanne Vermeer. Om 17.45 stoppen we om foto's van het landschap te maken. Na een kwartier rijden we verder. V Vervolgens doet Margriet 1 tegen 20 met als winnaars Tineke en Lydie. We rijden over een secundaire weg door de bergen met prachtige vergezichten over een uitgestrekt dal.

De bewolking is geheel verdwenen. Om 18.30 hebben we een fotostop van 10 minuten bij een vijgenveld. Het is  19.05. uur als we bij het Esthaban Tourist hotel aankomen.

We verzamelen in een zaal en krijgen van het hotel thee aangeboden. 1 kamer heeft geen sanitaire voorzieningen. Tineke en Dick hebben zich als vrijwilliger voor deze kamer gemeld. Wij krijgen de sleutel van kamer 102, eentje met hurk toilet. De bedden zijn keihard en er is internet. Om 20.00 uur eet de hele groep in het hotel. Er zijn maar 5 kebabs beschikbaar, de overige gerechten spreken ons niet.

Als voorgerecht krijgen we heerlijke soep. Grote schalen salade worden uitgeserveerd er zijn extra kebab schotels gemaakt. De kebab is heerlijk, een combinatie van lam en kip. Voor de liefhebbers is er zelfs mayonaise voor op de salade. We drinken er Iraanse Citroën Radler bij en we hebben heerlijk gegeten. Op de kamer nog wat berichtjes gestuurd en het laatste nieuws op internet gelezen. Rond half elf gaan we slapen. Het is morgen weer vroeg dag.

5 mei 2017 Kerman – Esthaban
Getagd op: