Om 6.30 uur hoor ik de eerste wekker. Ik drijf nog een half uur uit. Ik heb naar omstandigheden (temperatuur en matras op grond) redelijk geslapen. Het ontbijt is prima. Ik neem een punt brood, twee gebakken eieren en vier koppen kruidenthee. Heerlijk.
Om 8 uur maken we een wandeling door het dorp  Shafi Abad, waar 180 mensen wonen. De citadel is heel erg mooi. Het is al bloedheet en het eerste flesje water haalt het einde van de wandeling niet. Een herder loopt met zijn geiten over de weg. Dan zit ons back to basic avontuur erop.
Het was goed te doen en iets comfortabeler dan in Zarabad. Om 09.10 vertrekken we naar Mahan waar een deel van de groep in de Prinsentuin worden afgezet. Wij gaan mee met de excursie naar het Adobe kasteel in Rayen (30€ p.p.) Iedereen vindt het onverklaarbaar waarom deze excursie optioneel is en niet in de reissom is inbegrepen zoals alle andere excursies tijdens een verplaatsing. Onderweg zien we boven op een berg een hele kudde geiten.

Om 10:35 bereiken we Sirch en hebben we een fotostop zodat de motor af kan koelen op  2349 m. De temperatuur op de col is heerlijk. Hetwater van de bus wordt bijgevuld en de voorruit wordt schoon gemaakt. Om 11.00 uur rijden we verder en na 35 minuten komen we in Mahan aan.
We doen inkopen voor de lunch: cup cakes, biscuitjes, chips, bananen en cola.
Om 12:05 zijn we weer compleet en rijden we naar de Princess Garden waar 9 groepsleden uitstappen. Het is inmiddels 12.15 uur en in de tuin gaan we naar het toilet. Om half 1 vertrekken we richting Rayen. On 12.50 hebben we een tankstop van 10 minuten. De literprijs van diesel: € 0,075!!!

Het is 14:05 als we bij het kasteel van Rayen aankomen. Het is een prachtig kasteel dat mooi gerestaureerd is. Meer dan de moeite waard. In het begin van ons bezoek waren de Jongens die bij de Pakistaanse grens wonen luidruchtig en opdringerig. Ze hebben waarschijnlijk nog nooit een Westerling gezien. Toen zij verdwenen waren, waren wij de enige bezoekers. Bovenop de vesting heb je een prachtig uitzicht. De treden zie je afbrokkelen. Hoe moet dit als het aantal toeristen hier gaat stijgen?

Om 15.45 vertrekken we richting de tuin om de andere groepsleden op te halen. Het is inmiddels flink bewolkt en de eerste druppels zitten op de raam van de bus. Om 15.55 uur hebben we een politiecontrole van 20 minuten.  We stonden in de verkeerde rij.
Toen we via de andere rij gingen waren we er snel doorheen. We komen om 16.52 bij de tuin aan. Marlies gaat de rest van de groep ophalen en om 17.17 begint de laatste etappe naar Kerman.
Om 17.53 komen we bij het Hezar hotel aan. We krijgen de sleutel van kamer 214 en nemen wat rust. Een verfrissende douche doet wonderen. We dineren in het restaurant van het hotel omdat wij geen zin hebben om net een taxi naar het centrum te gaan. Je kunt kiezen uit drie soorten kebab: vis, kip of rund.
Wij nemen allebei kip met rijst en Classic alcohol vrij bier. Het smaakt goed. De rekening is 458.500 IRR Op 500.000 IRR kan niet terug gegeven worden en ik krijg 15.000 en een fles Classic bier terug. Op de kamer internetten en lezen we nog wat. We gaan vanavond op tijd slapen want we hebben wat nachtrust in te halen.

4 mei 2017 Kaluts – Kerman
Getagd op: