Tot onze verbazing hebben we van Djoser een uitnodiging ontvangen voor een High Wine op hun informatiedag van 22 januari. Dit komt waarschijnlijk omdat we sinds 10 jaar weer een reis bij deze organisatie geboekt hebben. We kennen de Djoser info dagen nog uit de Pieterskerk, maar voortaan worden ze in het Volkenkunde museum gehouden.

We nemen de trein van half 1 en gaan via Breda naar Leiden. In Breda staat de IntercityDirect klaar maar omdat we 4,50 euro per persoon bij moeten betalen wachten we 5 minuten op de Intercity. Met 40% korting reizen we comfortabel naar ons reisdoel. Na de overstap in Den Haag Centraal komen we rond 14.00 uur in Leiden aan.
Het is slechts 5 minuten lopen naar het Volkenkunde museum. Djoser laat buiten duidelijk merken dat zij hier drie dagen reizen proberen te verkopen. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een pamflet met de plattegrond van het museum en de zalen waar presentaties worden gegeven.

Het is prima georganiseerd en Sawadee kan hier nog veel van leren. We hangen onze jas op en lopen naar de zaal waar de presentatie over reizen in het Midden Oosten worden gegeven. Over ruim een half uur begint er weer een. Daarom maken we een rondje door het museum.De presentatie is een video die op een TV scherm wordt afgespeeld. Djoser is afgestapt van de presentator/presentratice. Ik vind dit beter maar de opzet die gekozen is niet verkeerd. Rubrieksgewijs wordt per land uitgelegd hoe het daar aan toe gaat. Hotels, vervoer, cultuur etc.

Na 40 minuten lopen we door de Wereld tentoonstelling. De opzet is hetzelfde als in de Pieterskerk, maar dan veel kleinschaliger. We zoeken de stand van het Midden Oosten op en stellen vragen aan de enthousiaste reisbegeleider. Het is inmiddels half vier geweest, dus tijd voor de High Wine.
Dit is veel minder dan 10 jaar geleden, toen we door konden drinken. Nu krijgen we bij inlevering van onze bon, een klein glaasje wijn met hapjes. Het smaakt prima, maar we hadden er meer van verwacht. We wandelen nog door het museum en de wereld tentoonstelling en lopen dan richting centrum voor een drankje.
We strijken neer in het cafe op een vlonder met uitzicht over het kanaal. Ik neem een Weizen bier en Jose wijn. We besluiten om in Leiden te eten en de keus valt op VIP: Very Italian Pizza. Het is slechts een paar minuten lopen naar dit restaurant.
We zijn hier rond 18.00 uur en het is er bomvol. We bestellen een fles huiswijn en allebei een pizza 4 Stagioni.
De sfeer is gezellig en de logistiek geweldig. Elke medewerker heeft een duidelijke taak. Omdat het zo druk is houden 2 jongelui zich bezig met het verdelen van de tafels aan de gasten. Ze weten precies wanneer een tafel vrijkomt.

Inmiddels staat er al een flinke rij hongerige mensen te wachten.
De wijn en de pizza smaakt voortreffelijk. Ze hanteren hier dezelfde formule als de Happy Italy keten.
We rekenen af (33 euro inclusief fooi) en wandelen naar het Station.
Na een paar minuten arriveert de intercity die ons rechtstreeks naar Breda brengt.

Hier stappen we over op de sprinter naar Tilburg Reeshof. Om kwart voor tien zijn we weer thuis. Een leuk en gezellig uitstapje dat voor herhaling vatbaar is.

22 januari 2017 Djoser Informatiedag