We hebben besloten om voor de derde keer op rij naar de Koning Aap clubdag te gaan. Vorig jaar was het leuk met als hoogtepunt de lezing van Thomas Erdbrink. Dit jaar is de Jelle Brandt Corstius de gastspreker.
Het plan is dat we in 2017 een rondreis door Iran maken en daarom hebben we ons aangemeld voor de lezing die van 14.00 tot 15.00 uur gegeven zal worden.

img_4986
We rijden om kwart voor tien uit Tilburg weg en het weer is nog rustig. Er is veel regen en storm voorspeld. Met weinig verkeer op de weg rijden we in vijf kwartier naar de ingang van Burgers Zoo in Arnhem. Het regent flink en we lopen naar de hoofdingang waar we voor 5 euro een parkeer munt kopen.
Bij de ingang zien we Marieke de Schutter, de reisbegeleidster van onze Noord Korea reis. Ze is druk en zal ons straks opzoeken. We melden ons aan, krijgen twee consumptiemunten per persoon en gaan koffie halen. Hier is het druk en we moeten best lang wachten. Dit komt ook omdat het apparaat langzaam en niet berekend is op deze drukte. Zuinig als we zijn betalen we de koffie contant. Bier en wijn zijn duurder dus kunnen we deze drank straks beter met de munten betalen.

img_4991
Marieke schuift aan en ze weet heel veel van Iran. Zojuist is ze terug van de 28 daagse reis, die ze ons aanraadt. Iran is erg in trek: een paar jaar geleden bezochten 30000 toeristen Persepolis per jaar en in 2016 zijn dit er 500000! Verder heeft ze nog tips over de kleding en de beste reisperiode (april/november).

img_4990
De lezing van Jelle Brandt Corstius is erg amusant. Een goed verhaal doorspekt met humor.
Na de lezing haal ik bier en wijn en eten we onze boterhammen op. Het is minder druk dan vorig jaar. We raken aan de praat met een ander stel en de tijd vliegt.

img_4989
Om 14.00 uur begint Arjo van YourWay2Go met de Iran presentatie. Hij is erg enthousiast en geeft heel veel informatie. De rode draad van zijn verhaal is de 28 daagse reis. Na deze presentatie zijn we helemaal zeker dat we naar Iran willen.

img_4990
Na afloop drinken we nog een biertje en een wijntje. We nemen afscheid van Marieke en rijden op ons gemak terug naar Tilburg. Het stormt flink, maar we hebben hier eigenlijk geen last van gehad.
Weer een informatieve en gezellig uitstapje, deze clubdag van Koningaap.

20 november 2016 Koningaap Clubdag