Zoals gebruikelijk staan we weer op tijd op. De weersverwachting is goed. Het is vandaag al weer onze laatste campingdag. We maken de eieren en de pancetta op. Heerlijk. Wim en Marianne komen informeren hoe laat we morgen willen vertrekken. De planning is 09.30 uur. Ze geven nog wat tips voor vandaag: Olijvenmuseum en Borghetto.
Pescheira2016-0360 kleinEerst rijden we naar Borghetto, een mooie route over landweggetjes. Helaas is de weg naar het plaatsje afgesloten. We rijden verder en komen in Monzambano uit. Een plaats met een groot kasteel. We parkeren de auto op een openbare plaats en wandelen naar het kasteel. Het plaatsje is uitgestorven en het kasteel is alleen op zondagmiddag te bezichtigen.
Pescheira2016-0685 kleinWe wandelen terug naar de auto en rijden naar het Olijvenmuseum. Als we hier aankomen is de kleine parkeerplaats bijna leeg. Even later wordt duidelijk waarom, het museum is gesloten: lunchpauze. Het zit dus niet mee, maar we besluiten naar Lazise te rijden. We wandelen langs de haven en de smalle straatjes. In een zijstraatje strijken we neer op een terras voor een spaghetti en een halve liter witte wijn.
Pescheira2016-0362 kleinHeerlijk. Op de terugweg naar de camping kopen we bij de Familia brood, water en een wortel. Het weer is niet geworden wat we gehoopt hadden. Bijna geheel bewolkt. De temperatuur is wel goed: 26 graden.
Op onze veranda lezen we de krant en een boek.
De tassen worden gepakt en alvast in de auto gezet. Zo hebben we morgenvroeg niet veel meer te doen. Alleen nog opruimen en schoonmaken.
Ons laatste avondmaal is een heerlijke salade met tonijn. Het is een fantastische avond, waarschijnlijk de beste. Zalig om buiten te zitten.
Pescheira2016-0688 kleinWe lopen naar de ijscoboer en bestellen 2 ijsjes, Jose 2 bollen en ik 1.  Het is vergeven van een soortfruitvliegen. Overal zwermen ze rond. Je moet met je mond dicht lopen. Zo erg heb ik dit nog nooit gezien. Op ons terras hebben we er gelukkig geen last van.
Ik drink nog een wijntje en dan is het tijd voor wat nachtrust.

20 juni 2016 Monzambano – Lazise
Getagd op: