Om 8 uur zitten we al weer buiten. Het is prachtig weer. We starten de dag ontspannen en willen de trein van 11.01 uur naar Verona nemen. Thee drinken, lezen, ontbijten en dan lopen we op ons gemak naar het station. Als ik kaartjes koop staat de trein van elf uur niet in het overzicht.
Pescheira2016-0594 kleinOm kwart over elf gaat wel zo’n snelle dure trein. We informeren bij een vriendelijke mevrouw aan de verkoop balie en die vertelt dat de trein van 11 uur alleen op zondag rijdt. De volgende goedkope gaat pas om 1 uur. We lopen naar buiten en zien het bus station waar bus 164 aan komt. We stappen in maar de chauffeur zegt dat hij naar Garda rijdt. De bus naar Verona vertrekt over 10 minuten. In de stationshal kopen we de buskaartjes.
Pescheira2016-0261 kleinOm 10.56 stappen we in de bijna volle bus. We rijden door het prachtige Italiaanse landschap met veel wijnvelden. Via het vliegveld van Verona bereiken we na drie kwartier het eindpunt: Verona Porto Nuova. Dit is tevens de plek waar het station is.
IMG_4364Het is even zoeken, maar dan lopen we naar de Porto Nuova richting Arena. Deze bereiken we via de hele brede straat: Corso Porto Nuova. We lopen naar de Tourist Information waar we een gratis plattegrond van Verona scoren. We lopen langs de Arena naar de Via Leoncino waar we op het terras van café Barasso allebei een cappuccino drinken (3 euro).
Pescheira2016-0268 kleinEen schappelijke prijs met uitzicht op de Arena. Dan kopen we bij de kassa van de Arena voor 18 euro twee Verona kaarten. Hiermee kunnen we alle kerken en bezienswaardigheden van Verona bezoeken. Onze kaart is 1 dag geldig en 3 euro duurder dan beschreven in de ANWB gids van 2013! Zonder de Verona Pas kost de arena 10 euro per persoon. Dit is de Romeinse Bouwwerk niet waard.
Pescheira2016-0274 kleinHet is leuk om te zien maar in Rome en Jordanie hebben we arena’s gezien die meer indruk op ons hebben gemaakt. Beneden wordt het decor opgebouwd voor de Opera Carmen die op 24 juni opgevoerd zal worden. Dit spektakel hadden we wel mee willen maken. Via de piazza Bra lopen we door de Via Mazzini, een winkelstraat met dure winkels naar de Casa di Giuletta.
Pescheira2016-0613In een warenhuis kopen we nog een zwembroek en bermuda, allebei in de uitverkoop: 16,90 euro. Bij het huis van Julia is het erg druk. Op de muur bij de ingang schrijven toeristen hun naam. Er is bijna geen plaats meer over. Het binnenplein is knus en het beeld van Julia wordt druk gefotografeerd. Iedereen houdt haar borst vast die helemaal goudkleurig glanst.
Pescheira2016-0296 kleinAlle aanwezigen maken ook een foto van het beroemde balkon. We bezoeken het huis dat opvallend groot is. Entree zonder Verona pas: 6 euro per persoon. Uiteraard staan we samen op het beroemde balkonnetje op de foto. Deze waarschijnlijk meest bezochte plek van Verona is mooier dan we verwacht hadden. Ons volgend doel is de Piazza dell Erbe. Dit is een pittoresk plein omringd door smalle torenhuizen en eenvoudige paleizen.
Pescheira2016-0301 kleinOp het plein is een groente en fruitmarkt, maar er zijn ook veel souvenirstalletjes. Onderweg naar de Chiesa di Santa Anastasia strijken we in een zijstraatje op een terras neer. Tijd voor de lunch. We bestellen een halve liter witte wijn en een spaghetti bolognesa. Het is heerlijk toeven en we geven onze ledematen wat rust. De Santa Anastasia is een prachtige kerk (Zonder Verona pas: entree 2,50 euro per persoon).
Pescheira2016-0308 kleinWe krijgen een folder in het Nederlands waarin alle kunstwerken beschreven staan. We verblijven zeker een uur in dit gebedshuis en kijken onze ogen uit. Wat een pracht en praal. Dan lopen we naar de Ponte Pietra. We maken mooie foto’s van de Adige en haar oevers.
Pescheira2016-0646 kleinDe volgende kerk die we willen bezoeken is de Duomo, een complex met 3 kerken. Dit valt gruwelijk tegen. De dom kunnen we niet meer in. Is namelijk om half vier al gesloten. Dit in tegenstelling tot de beschrijving van de ANWB gids (17.30 uur). We bekijken de doopkapel en zien wat fundamenten en houden het dan voor gezien.
Pescheira2016-0648 kleinDan lopen we langs de rivier naar het oude kasteel: CastelVecchio. Het museum met schilderijen laten we voor wat het is. We zijn moe en wandelen via de Via Rome terug richting station.  Op een tuinterras in de Piazza Pradaval  drinken we een Heineken en een bruiswater. Even bijkomen van de vele indrukken van Verona, een waar open lucht museum.
Pescheira2016-0335 kleinWe lopen naar het station, waar we treintickets kopen. We hebben de trein van 17.40 en om 18.00 uur staan we op het station van Pescheira del Garda. Dat gaat heel wat sneller dan de bus en is 5 cent per persoon goedkoper dan de bus (3,35 euro per persoon).
Pescheira2016-0654 kleinOp onze veranda nemen we een drankje en we besluiten in het camping restaurant te eten. We nemen allebei onze favoriete pizza capriocciosa. Uiteraard onder begeleiding van een halve heerlijke liter witte huiswijn.
Pescheira2016-0660 kleinOp de veranda luisteren we naar onze favoriete muziek en drinken we nog een wijntje. Dan is het bedtijd. We hebben genoten van deze prachtige dag en een geweldig openlucht museum. Als we in de buurt zijn gaan we zeker nog een keer terug naar Verona.

17 juni 2016 Verona
Getagd op: