Vannacht hebben we niet al te best geslapen. Het heeft flink geonweerd en geregend. We staan op tijd op en de zon schijnt volop. Wat kan het weer hier omslaan. Lekker ontbijten en dan op pad. Ons doel is Desenzano. De route gaat via de tol weg. De schade is 1,10 euro wat nog te overzien valt.
Pescheira2016-0207 kleinAls we in Desenzano aankomen is het even zoeken, maar dan vind ik een gratis parkeerplek. 1 nadeel, hij is onbewaakt, 1 voordeel hij is gratis. We lopen naar beneden richting kasteel waar we een prachtig uitzicht op het plaatsje hebben. Pescheira2016-0212 kleinDan lopen we naar de haven en de pier op waar een vuurtorentje staat. Ook hier hebben we een mooi uitzicht, maar dan van de andere kant.
Ons volgende doel is de kerk, waarin een speciale versie van het Laatste Avondmaal te bewonderen valt. Helaas staan we voor een gesloten poort. Het gebedshuis gaat pas om 15.30 uur weer open en hier wachten we niet op. Op een terrasje bij de haven drinken we een cappuccino.
Pescheira2016-0215 kleinDan wandelen we via de winkelstraat richting auto. Ik ben lost, maar Jose loopt op haar gevoel rechtstreeks naar de auto. Wat een orientatie gevoel. We rijden via de binnen weg naar Sirmione. Juffrouw BMW navigatie stuurt ons een straat in waar we niet in mogen (1 richting).
Pescheira2016-0208 kleinWe improviseren, volgen de borden en parkeren op een grote parkeerplaats vlakbij de ingang. Het is druk en de poort indrukwekkend. Veel terrasjes, smalle straatjes en ijsco vretende toeristen. De ijsjes zijn mega en koste 9 euro per stuk. Aan ons niet besteed.
Pescheira2016-0223 kleinWe wandelen naar het einde en onderweg koopt Jose een snack: Foccacia Deliza (3,80 euro). Dan lopen we terug en gaan langs het Ford naar de boulevard. Weer een prachtig uitzicht. Dan is het tijd voor een consumptie. Op het plein vlakbij de poort is een leuk terras.
Pescheira2016-0232 kleinJose bestelt een Aperol Spritz en ik een halve liter bier van het vat (11 euro). We krijgen er een pittig schaaltje snack bi, maar dat hoeft niet voor ons. We bekijken de voorbijgaande toeristen die bijna allemaal aan een gigantische ijsco likken. Dan wandelen we terug naar de auto, gooien 4,40 euro in de automaat en rijden via de binnenweg terug naar de camping.

Pescheira2016-0239 kleinWeer twee plaatsen bezocht die op onze bucket list stonden. Tijd voor een biertje op  onze veranda. Vandaag was het fantastisch weer. Veel zon en 26 graden, perfect om de mooie plaatsjes aan het Gardameer te bezoeken en voor de caravan op onze veranda te zitten. Jose koopt in de campingwinkel nog een stokbrood. We eten weer van de bakplaat: hamburgers, gebakken ui met salade.
Pescheira2016-0236 kleinNa het diner wandelen we naar de ijscoboer waar we allebei een ijsje kopen. Deze lekkernij eten we op een bankje met uitzicht over het Gardameer op. Dan drinken we op onze veranda nog een afzakkertje en gaan voldaan naar bed. Het was een mooie zonnige dag met leuke uitstapjes.

15 juni 2016 Desenzano – Sirmione