Het is redelijk weer. De dag beginnen we weer rustig. Ontbijten en de krant en ebook lezen. Kwart over tien rijden we richting Lazise.
Pescheira2016-0193 kleinWe parkeren de auto op de openbare parkeerplaats naast de Spar. We nemen geen risico om bij de Spar te parkeren en weggesleept te worden.
Als we het parkeerterrein verlaten, lopen we 1 minuut later onder de boog door en we belanden in smalle straatjes met leuke winkeltjes.
Pescheira2016-0195 kleinLazise is een leuk plaatsje met een pittoresk haventje, veel restaurantjes en terrasjes. We bezoeken de kerk en lopen naar de stadsmuur waarvan een deel een ruine is.
Pescheira2016-0179 kleinTijdens de wandeling langs de winkels kopen we een sla couvert, een zon plaquette voor in onze patio en een kalender van 2017 met afbeeldingen van Venetie.
Pescheira2016-0174 kleinOp een terras drinken we cappuccino’s en dan lopen we naar de auto. We rijden naar Garda. Ook hier parkeren we op een openbare plaats. De route naar het centrum hebben we snel gevonden. Ook dit plaatsje heeft zijn charmes. Een mooie boulevard langs het meer en kleine smalle straatjes met kleurrijke huizen.
Pescheira2016-0549 kleinIn een zijstraatje genieten we van een heerlijke lunch. We nemen allebei een salade en drinken een halve liter witte wijn. Als afsluiting van de lunch nemen we nog een halve liter heerlijke koele wijn. Dit is pas vakantie. We wandelen nog wat en rijden dan terug naar onze camping. Tijd voor een pilsje en een wodka. Pescheira2016-0562 kleinDe lunch was een flinke hap en daarom eten we vanavond brood met knakworstjes. Ook heerlijk. Op onze veranda genieten we na van deze mooie dag en we gaan op tijd slapen.

14 juni 2016 Lazise – Garda