Om 04.00 uur loopt de wekker af. We willen vroeg vertrekken zodat we de files op de A58 voor zijn en op tijd in Oostenrijk aankomen . De laatste spullen worden in de rugzak gestopt en de reisbagage zet ik in de auto. Nog een kop thee en dan zijn we er klaar voor.
IMG_4166Iets over 5 uur rijden we via de tangent richting Eindhoven. Jose neemt het eerste stuk voor haar rekening. Het is lekker rustig zo vroeg en we kunnen goed doorrijden. Bij Venlo nemen we de A73 richting Koblenz. Dit keer dus geen binnenweg langs aspergevelden. Bij Bedburgerland West drinken we koffie en neem ik het stuur over. Van de ochtendspits merken we niks op de Autobahn. Het schiet goed op en alles verloopt volgens schema. Rond 12 uur rijden we in file van 14 km in.
IMG_4169Dit schiet niet op. Halverwege stuurt onze navigatie ons van de snelweg af en rijden we alternatief door een stadje. Dit gaat eerst goed, maar we zijn niet de enigen die deze sluiproute nemen. De stoplichten kunnen de stroom niet aan en het is weer filerijden. Maar al met al winnen we flink wat tijd. Bij het 1e benzinestation in Oostenrijk kopen we een vignet.
IMG_4174Het landschap is prachtig zeker met dit mooie weer. De snelheid is teruggebracht naar 80 km per uur en we genieten van de omgeving. Het laatste stuk naar Hotel Achlandhof is een smal bergweggetje omhoog. Prachtig. Ons hotel ligt op 1200 meter hoogte tussen de Alpenreuzen. We krijgen sleutel 11 van een ruime kamer met balkon en zijn de enige slaapgasten. Er komen wel gasten eten. Nadat we de dagtassen op de kamer hebben gezet, gaan we in de prachtig aangelegde terrastuin een wijntje en een Franziskaner Weizen bier drinken.
IMG_4191Het is bloedheet in de zon en als een tafel in schaduw vrijkomt gaan we daaraan zitten. Na een heerlijke douche gaan we om 6 uur in het restaurant eten. Jose neemt en cordon bleu en ik een wiener schnitzel. Een flinke portie, voor weinig geld die heerlijk smaakt. De wijn is ook overheerlijk en we nemen nog een halve liter mee naar ons balkon. Na deze lange vermoeiende dag gaan we vroeg naar bed: 8 uur.

 

6 juni 2016 Tilburg – Aschland
Getagd op: