Het is vroeg op staan, want we nemen de trein van 07.05 op Station Reeshof. We zijn dan kwart over 9  in Deventer. Hier drinken we een beker heerlijke koffie. Het is het bijna een uur  wachten voordat de intercity naar Berlijn vertrekt. Deze hebben we gereserveerd en is de enige optie om in Berlijn te komen. Een trein later mag niet. Daarom hebben we er voor gekozen dat we op tijd in Deventer aankomen. Op het station van Deventer wemelt het van de hardlopers. Die gaan allemaal naar Nijmegen voor de Zevenheuvelenloop.
BerlijnIphone0019De intercity is prima op tijd en de reis naar de Duitse hoofdstad verloopt voorspoedig. We lezen en eten wat en rond 16.00 uur komen we in Berlijn aan.
Het Haubptbahnhof  is enorm groot. Eerst zoeken we de ingang van de Europlatz waar we de Berlijn Welkom kaart kopen. Met deze kaart kunnen we vijf dagen gebruik maken van het openbaar vervoer.
Berlijn0265We gaan met de metro naar ons hotel en gaan op zoek naar de S5 richting Alexanderplatz. We lopen van het kastje naar de muur en er is niemand die ons kan helpen. Wat een gesjouw met de bagage. Uiteindelijk zien we een medewerker van de Bundesbahn en die stuurt ons naar de perron 15. We hoeven niet lang te wachten en binnen 20 minuten staan we op Alexanderplatz. Hier moeten we overstappen naar de U-Bahn. Het is even zoeken, maar het gaat een stuk sneller dan op het Haubtbahnhof. De U8 lijn brengt is snel naar halte Hermannplatz. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar Hotel Mercure Berlin Tempelhof. De hal van het vier sterren hotel, dat we via Stipvandedag geboekt hebben, ziet er prachtig uit.
Berlijn0276We krijgen een mooie kamer, pakken de tas uit en gaan dan met de U-bahn naar de Gendarmenmarkt. Als we hier aankomen is van het marktplein met de gebouwen weinig te zien. Er wordt een kerstmark opgebouwd. In de “Bistro am Gendarmenmarkt” drinken we in de veranda een witten wein en een Weizen bier. Het is hier goed toeven na een lange reisdag. We besluiten om hier niet te dineren en lopen naar Unter den Linden. Bij Nante-Eck is nog 1 tafel vrij en we besluiten hier te gaan eten. Het personeel ziet er komisch uit met de lederhose en dirndls. Nante-Eck is een gezellig duitse tent waar je voor weinig geld goed kunt eten. Het smaakt ons allebei voortreffelijk.

Berlijn0013Na het diner wandelen we richting Brandenburger Tor die prachtig verlicht is. Het is inmiddels al 22.00 uur maar nog hartstikke druk. De eerste indruk van deze historische stad is positief. Met metro gaan we terug naar het hotel. Het is mooi geweest voor vandaag en we gaan lekker slapen.

16 november 2014 Tilburg – Berlijn
Getagd op: