Om 8 uur zijn we de laatste spulletjes aan het pakken. We ontbijten en om kwart voor 9 komt de mevrouw van Adriatic Coast onze bungalow inspecteren. Nou geen inspectie, we krijgen onze borg meteen terug. We kletsen nog wat en dan controleren we de bungalow of we alles ingepakt hebben. Om vijf over negen rijden we weg. Jose begint en het eerste stuk zijn de bekende landwegetjes.

P1070111Dan nemen we de D300 richting Koper. We moeten nog 3 Kuna tol betalen en dan rijden we in Slovenie. Dit gaat voorspoedig. Het is wel druk maar we kunnen redelijk doorrijden. Als we bij de Karawankentunnel aankomen is het uit met de pret. We rijden een file in en deze staat stil!. Er zijn werkzaamheden in de tunnel en hij wordt voor beide rijrichtingen afgesloten.

P1070127Dan mag de ene richting rijden, wordt de tunnel weer voor alle verkeer gesloten en dan is de andere rijrichting aan de beurt. We moeten uiteindelijke twee uur en een kwartier wachten. Tijdens het wachten boek ik Pension Schneider in Allersberg. 77 euro inclusief ontbijt voor een tweepersoonskamer.

P1070116Na de ellende rijden we via Oostenrijk richting Munchen. We komen om half 8 bij hotel Schneider aan en krijgen de sleutel van kamer 6 van de dependance. Dit is een prachtig grote kamer met een buro, bank, tweepersoonsbed en inloopdouche. We hebben ook een TV en het internet is gratis.

P1070135We zetten onze ‘nachttassen’ op de kamer en gaan in het pensioen dineren. Ik neem een Wiener schnitzel 9,5 euro en Jose een cordon blue 10,5 euro. De wijn een Weisburgunder is het duurst: 21,5 euro voor 75cl. Het smaakt voortreffelijk. Na de maaltijd internet ik nog wat en dan gaan we op tijd onder het heerlijk frisse dekbek.

27 september 2014 Umag – Allersberg
Getagd op: