P1060815Na een onrustige nacht begint de dag weer ontspannen. Lekker lezen en ontbijten. Jose haalt bij de bakker een bruin pistoletje en een pain au chocolat. Ik neem volkoren brood. Rond negen uur klaart de lucht op en wordt het zonnig. Het wordt weer een mooie dag. Rond half elf rijden we naar Poreč. Een mooie landelijke route langs de kust.

P1060818We parkeren de auto bij de Lidl en wandelen 1,5 km naar het centrum. Het uitzicht is prachtig: een heldere blauwe zee en de mediterraan achtige huisjes. Op het terras tegenover een kerk nemen we plaats. We bestellen koffie en bier en genieten van de drukte. Mensen kijken is leuk, maar de gebouwen zijn ook heel bijzonder.

P1060842We lopen door de smalle straatjes en hebben het gevoel dat we in de Romeinse tijd leven. Grote keien en prachtige huizen. Veel winkeltjes en een gezellige sfeer. We lopen een rondje langs de stadsmuur en gaan dan naar de basiliek. We betalen 2 keer 40 Kuna entree en gaan terug in de tijd.

P1060840We zien mozaïeken en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Ook klimmen we in de klokkentoren. Bovenin hebben we een prachtig uitzicht op Porec. We vervolgen de route en eindigen in de basiliek. Een mooie kerk met een prachtig altaar. We wandelen verder door de smalle straatjes en komen uit bij de haven. Hier slenteren we verder en dan gaan we bij het Italiaans restaurant Marconi met binnen tuin een pizza eten.

P1060858We zitten gezellig en de pizza en de wijn zijn heerlijk. Met een gevulde maag wandelen we terug naar de Lidl. Hier slaan we een voorraad wodka in en kopen nog wat boodschappen voor het avondeten van morgen. Dan rijden we op ons gemak terug naar de camping. Hier komen we om 17.00 uur aan. Op mijn Garmin forerunner staat dat we ruim 10 kilometer gelopen hebben. Dat is voelbaar. Nu lekker op onze waranda internetten en lezen.

16 september 2014 Poreč
Getagd op: