P1060743Om kwart voor negen staan we op. We hebben redelijk geslapen, maar het bed is hard. We voelen onze rug. Aankleden, de sleutel afgeven en de tassen in de auto zetten. Om 9 uur verlaten we de parkeerplaats. Het is druk op de weg voor een zaterdag ochtend. We rijden met het verkeer mee en na 80 kilometer nemen we een koffiestop. We kopen ook een vignet voor Oostenrijk (10 dagen: 8,5) en voor Slovenie (1 maand: 30 euro).

P1060755We rijden verder en na 160 km bereiken we de Karawanken tunnel. Hier kunnen we zo doorrijden, het is rustig op de weg richting Slovenie. Het regent nog steeds en als we de tunnel gepasseerd zijn is het weer iets beter. We rijden relaxed verder, passeren een aantal Baustelles en rond 16.00 arriveren we in Umag. We rijden naar een supermarkt waar we Kuna’s uit de muur trekken.

P1060774 In de supermarkt doen we inkopen en vervolgens rijden we naar camping Park Umag.
Hier komen we om 16.30 uur aan. We hebben 602 km afgelegd met een gemiddelde snelheid van 96,4 km per uur. Het verbruik is 5,3 liter per 100 kilometer.

P1060760Bij de receptie trekken we een volgnummer en na 10 minuten wachten zijn we aan de beurt. Als de medewerker onze naam eindelijk gevonden heeft, krijgen we een briefje voor in de auto en een plattegrond van de camping. Bij Adriatic Parc moeten we ons melden voor het betalen van de borg en de schoonmaakkosten.

P1060786 Dit gaat redelijk vlot. We krijgen de sleutel van bungalow 3008, vlakbij de receptie. Het is een ruime bungalow met mooi terras. We laden onze auto leeg en leggen de spullen georganiseerd weg.

P1060792Op ons terras drinken we een biertje en een frisdrank. Dan gaan we de camping verkennen en we wandelen richting zee. De zonsondergang is prachtig. Bij restaurant Laguna gaan we dineren. Jose neemt een mixed grill en ik een wiener schnitzel. Smaakt prima, net als de witte Kroatische wijn.

P1060796Het is best druk in het restaurant, maar de camping is voor meer dan de helft verlaten. Na de maaltijd wandelen we terug naar onze bungalow en gaan we heerlijk slapen.

13 september 2014 Schweitenkirchen – Umag
Getagd op: