P1060726We staan op tijd op om de laatste voorbereidingen voor de reis te treffen. Ik heb gisteren tot 19.30 uur gewerkt en het was een drukke week.
Jose heeft alles goed voorbereid en samen laden we de spullen in de auto. Het is half 10 als we ons navigatiesysteem starten. De bestemming is Schweitenkirchen waar we een Autohof hotel gereserveerd hebben. Jose begint en via Eindhoven en Venlo rijden we al snel op de Duitse autobahn.

P1060728Na 180 km drinken we bij een raststatte koffie. Ik neem het stuur over. Het is erg druk op de weg, vooral veel vrachtwagens. Het mooie weer verandert en dan zitten we in de buien. Onderweg komen we veel baustelles tegen. We pauzeren nog een paar keer, maar hoe verder we komen hoe drukker het wordt. De navigatie geeft in verband met een file een alternatieve route. Deze bevat veel stoplichten en om 16.00 uur zitten alle Duitse autowegen vol.

P1060732Het wordt file rijden. Schijnt de zomervakantie van de zuidduitsers vandaag voorbij te zijn. Het regent flink en het is vermoeiend rijden. Maar 17.58 uur komen we bij het Sleepingerhotel in Schweitenkirchen aan.
We hebben 740 km afgelegd. Verbruik: 5,9 liter per 100 km en de gemiddelde snelheid is 96,1 km per uur. De receptie van het hotel is de kassa van de benzinepomp.We krijgen de sleutel van kamer 11, rekenen 59,95 of en inspecteren onze kamer. Een tweepersoonsbed, tafel met stoel en tv + douche en toilet. Echt low budget, maar het is wel proper.

P1060739In de bar drinken we tussen de truckers een Paulaner Weissbier. Omdat we dorst hebben drinken we er nog een. ( we = Phons ) Dan eten we in het a la carte restaurant een Zigeuner schnitzel en een Holsteiner schnitzel.
Nog geen 10 euro per stuk, maar veel en lekker. Het is best druk in het restaurant en als we uitgegeten zijn, gaan we in een relaxstoel zitten. Hier bestellen we nog een fles witte wijn, hij is erg fruitig. Tegen 22.00 uur rekenen we 55 euro af en gaan we naar onze kamer. We vallen allebei als een blok in slaap.

12 september 2014 Tilburg – Schweitenkirchen
Getagd op: