Het heeft vannacht flink geregend. Dat hoor je goed op het zinken dak van ons onderkomen. Ik heb goed geslapen en sta uitgerust op. Om half 9 zit ik al aan onze picknick tafel. Om 9 uur loop ik naar de camping winkel om een brood te kopen. We ontbijten op ons gemak en we nemen de bus van 10.30 uur naar het station van Vilanova.

P1000675Hier aangekomen blijkt dat de treinkaartjes alleen via een automaat gekocht kunnen worden. Dat is een heel gedoe met al die knoppen met Spaanse tekst. Uiteindelijk lukt het en lopen we naar de trein die op perron 11 klaar staat om te vertrekken. Tegen twaalf uur zijn we bij metro station Passeige Gracia. We lopen naar het metro gedeelte en kopen een tien rittenkaart.

P1060198We nemen de groene lijn (L3) naar station Lesseps. Als we hier boven de grond komen zien we al een bordje richting Parc Guel. Op een terras drinken we eerst een kop koffie. Het is duidelijk dat we in een volkswijk beland zijn. De koffie kost hier 1,30 EUR per kop!. We lopen naar het beroemde park en het laatste deel moeten we flink klimmen. Om op de beroemde slangenbank te kunnen zitten moet je 7 euro entree betalen. We laten de rij links liggen en lopen het park in. Hier zijn veel schilders en muzikanten actief. We wandelen door het park dat vooral erg groen is. Het aantal kunstvoorwerpen valt tegen. Boven aangekomen hebben we een prachtig uitzicht over Barcelona.

P1000712We zien de Sagradia en andere hoge gebouwen en de zee. Donkere wolken pakken zich boven ons en we horen gedonder. We wandelen terug en het begint zachtjes te regenen. Het park heeft niet gebracht wat we allebei verwacht hadden. Het is mooi maar niet spectaculair. Met de metro gaan we via de groene en gele lijn naar Barceloneta. Boven de grond is het lastig oriënteren. Het is duidelijk dat de plattegrond van 100% Barcelona niet gedetailleerd genoeg is. Het is inmiddels half drie en het is tijd voor de lunch. Op een plein zien we een Italiaans restaurant, Al Passarole????

P1000717Omdat de tafels op het terras allemaal bezet zijn, gaan we binnen een plekje zoeken. We bestellen allebei een Quattro Statione en een fles witte huiswijn. De bediening is vlot en vriendelijk. Het zit bomvol en het interieur is smaakvol. Voor 25 euro hebben we voortreffelijk gegeten en gedronken.
Dan lopen we over een brede weg richting strand. Hier is het erg druk. We slenteren over de boulevard en lopen zoveel mogelijk in de schaduw. Het is bloedheet. Halverwege strijken we neer op een terras, maar omdat ze geen alcoholische dranken schenken vertrekken we weer.

P1060207We lopen richting het metro station van het Olympisch dorp. Hier aangekomen drinken we eerst een watertje en een biertje. We sissen van de dorst. Kosten 3,30 euro!! Met de metro gaan we naar Passeig Garcia waar we de trein nemen. Deze rijdt net voor onze neus weg. Twintig minuten later komt er weer een trein die naar Villanova I la Geltru gaat. Dit is een sneltrein die minder vaak stopt. In Vilanova moeten we twintig minuten op de bus wachten. Tegen 8 uur zijn we weer bij onze bungalow.

P1000721Tijd voor een drankje en een verfrissende douche. We eten brood met spiegelei en lopen daarna een rondje over de camping. Heerlijk relaxed.
Om 23.00 uur wordt de ryst verstoord want er komt een groep Engelse kinderen met vijf begeleiders aan. Zit zitten in hun ‘little street’, die naast de onze ligt. Ze maken flink wat kabaal, en Jose vindt dit geweldig, want de 60 tallige groep maakt met 5 begeleiders een ‘educational journey’. De discipline is enorm.
Dan is het bedtijd. Het was weer een fantastische dag.

15 juni 2014 Barcelona
Getagd op: