Het is prachtig weer en we ontbijten heerlijk buiten op ons terras. Tegen 10 uur lopen we naar het bus station. De bus en metro brengt ons naar halte Circo Massimo. Hier werden vroeger strijdwagen races gehouden, die soms door 300.000 bezoekers werden bijgewoond. Nu is het een grote zandhoop en we zien een hardloper rondom de renbaan lopen.

IMG_2508Dan lopen we via de Via di San Teodoro  langs het Forum Romanum. We hebben een mooi uitzicht op de ruïne. We lopen naar het Vittoriano, ook wel bekend als de bruidstaart of de schrijfmachine. Voordat we dit monument bezichtigen drinken we eerst in een cafetaria een cappuccino. Heerlijk. In het Vittoriano, dat gratis te bezichtigen is, is het Museum del Risorgimento gevestigd.

IMG_2542Een brok Italiaanse geschiedenis met veel militaire attributen. We zien het Altaar des Vaderlands en komen uiteindelijk op het dakterras uit. We besluiten om de lift (7 euro p.p.) naar de top over te slaan en bekijken Rome vanaf het terras. Het uitzicht is wonderschoon met o.a. het Colloseum en het Forum Romanum. Het weer helpt deze keer mee, een mooie blauwe lucht.

P1010901Dan lopen we naar de Markt van Trajanus en wandelen we richting Colosseum. We lunchen in hetzelfde restaurant als gisteren. Ik neem weer pizza en Jose dit keer een spaghetti Bolognesa. De heerlijke wijn maakt de lunch compleet. Het is inmiddels drie uur en we besluiten terug naar de camping te gaan. We hebben weer 10 kilometer afgelegd en hebben behoefte aan wat rust.

P1010942Lekker lezen en genieten van het mooie weer.Na de douche en de boodschappen in de campingwinkel is het tijd voor het het diner. Vanavond is het ‘bakplaatje’. Lekkere ham met ei bakken op een kokende plaat. Heerlijk! Om 21.30 uur is het tijd voor ons dagelijkse ijsje. Jose heeft sjans en krijgt een extra bol van de gulle  Italiaan. Rond half 11 is het bedtijd. Het was weer een mooie, enerverende en culturele dag.

9 mei 2013 Rome
Getagd op: