Vandaag is het alweer de laatste dag dat we van Rome kunnen genieten. We ontbijten op ons gemak en om 10 uur vertrekken we richting bushalte. Rond half 11 zitten we in de bus en een klein kwartier later staan we al op metro station Eur Fermi. We stappen uit bij halte Circo Massimo en lopen via de Via del Circo Massimo de brug Pont Palatino.

P1010952Het uitzicht op de muren van het Forum Romanum is mooier dan gisteren. We steken de brug over en hebben een mooi uitzicht op de Tiber. We lopen langs de oever van deze rivier en steken de Ponte Castio over. We komen op een heel klein eilandje in de Tiber. Aan de toog van een cafetaria drinken we cappuccino (1,20 euro per stuk). We bezichtigen ook nog de kerk die op dit eilandje staat.

P1010970Deze is boven verwachting mooi. We lopen langs de rivier en zien een grote synagoge. We slaan rechtsaf de Via Arenula in en komen bij een andere oudheidkundige opgraving. Hier stikt het de moord van de katten. We lopen door kleine straatjes naar het Pantheon. Hier is het erg druk. We nemen de tijd om dit meer dan 2000 jaar oude bouwwerk met zijn 6 meter dikke muren te bewonderen.

P1010960We vervolgen onze stadswandeling naar het Palacio Montecitorio aan de Piazze Colonna. Hier is het druk met politie en er staan camera’s opgesteld. Er wordt waarschijnlijk hoog bezoek verwacht maar hier wachten we niet op. We slenteren over de via del Corso richting Spaanse trappen. Onderweg bezoeken we de Basilica Santi Ambrogio E Carlo. Deze staat niet op de plattegrond maar is verbazingwekkend mooi.

P1010973Bij de Spaanse trappen is het wederom erg druk. We nuttigen twee Big Mac menu’s en lopen dan via de Via Babuino naar het Piazza del Popolo. We willen de Santa Maria del Popolo  bezoeken. Hier zijn we snel klaar mee want de kerk is gesloten. We lopen naar metro station Flamino en rijden richting Termini. Hier stappen we over op lijn B.

P1010926Omdat iemand een tas onbeheerd in het treinstel heeft achtergelaten, besluiten we om bij Cavour uit te stappen en op de volgende trein te wachten. We nemen geen enkel risico, maar missen hierdoor wel de aansluiting met de bus naar de camping. Hier moeten we 25 minuten op wachten, maar dat vinden we geen probleem. Rond 4 uur zijn we terug bij onze stacaravan.

P1010928Tijd om te relaxen en de indrukken te verwerken. We doen in de campingwinkel de laatste boodschappen en eten weer op ons terras de restjes uit de koelkast. Straks ons laatste enige en echte Italiaanse ijsje en dan is het bijna gedaan op Camping Fabulous. Nog een nachtje op een keihard bed.

10 mei 2013 Rome
Getagd op: