We staan op tijd op want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Om 7 uur geven we de sleutel bij de receptie aan de nachtwaker af. We slaan links af en het stoplicht, dat lang op rood kan staan, springt snel op groen. We rijden richting Rome en slaan al snel af richting de snelweg. Het is vroeg en niet druk op de weg. Dat gaat lekker. Na een uur rijden ligt Rome achter ons.

Schermafdruk 2015-08-29 14.15.11Rond half drie komen we bij de Gotthard aan en het is al snel duidelijk dat we meer dan een uur zullen moeten wachten. Het wordt uit uiteindelijk 1 uur en drie kwartier wachten. Dat is balen. Als we de 17 km tunnel hebben gehad, dan is het weer totaal veranderd. Het is zwaar bewolkt en het regent. Dat is een stuk vermoeiender rijden.

IMG_1721 2Bij het eerste wegrestaurant dat we tegen komen, is het tijd voor een plaspauze. Dat lucht op. Dan rijden we verder en het navigatiesysteem stuurt ons door Frankrijk, Luxemburg en Belgie. In 1 keer naar Tilburg rijden is geen optie meer dus we moeten een hotelletje zoeken voor een overnachting. Ik zet de Travel en Surf dienst van T-Mobile aan en zoek een niet al te duur hotel.

IMG_1722 2De keuze valt op hotel du Ladhof in Colmar. Een overnachting kost 45 euro voor een twee persoons kamer. Via booking.com reserveer ik de laatste kamer. Rond half 8 komen we bij het twee sterren hotel aan. Het is een oubollig familiehotel en de afschrijving van de creditcard ligt al klaar. We bestellen voor 7 euro per persoon een ontbijt en worden door de eigenaresse naar onze kamer gewezen.

Schermafdruk 2015-08-29 14.15.27Deze is in een ander gebouw waar we de code van het deurslot krijgen. We toiletteren en rijden met de auto naar de vieille ville van Colmar. Het is te ver om te lopen. In het centrum zien we restaurant Schwendi. Hier is het druk en binnen is nog een tafel voor twee vrij. We vinden het te fris om op het druk bezette buitenterras plaats te nemen. Het eten en de pinot blanc smaken voortreffelijk.

IMG_1730 2De bediening is prima en enthousiast.Tegen 22.00 uur zijn we terug op onze schone kamer. Tijd om onze vermoeide lijven rust te geven.

11 mei Rome – Colmar
Getagd op: