Vandaag hebben we een vrije dag in Tbilisi. We staan om 8 uur op en om 9 uur schuiven we aan bij het ontbijt. Het is weer alles in overvloed en het smaakt heerlijk. Tegen tien uur beginnen we aan onze stadswandeling. Het is prachtig weer. Volop zon en een blauwe lucht. Ons eerste doel is de Tsmimba Sameba kathedraal. De kathedraal met de gouden koepel die op de heuvel ligt.

IMG_0179Na anderhalve kilometer, waarvan een groot deel klimmen, komen we bij het gebedshuis aan. Een vierkante ruimte met een koepel. Het interieur valt tegen. Vanaf de heuvel hebben we wel een prachtig uitzicht. We wandelen langs een andere weg de heuvel af naar de rivier. Omdat de KGB gesloten is, drinken we bij de buurman koffie. Dezelfde koffie maar wel een stuk duurder.

IMG_0182Dan lopen we over de vriendschapsbrug en terug over de Metechi brug naar de Sioni kerk.  De kathedraal is de zetel van het hoofd van de Georgisch orthodoxe kerk. Het interieur is prachtig. Het is inmiddels 1 uur en we hebben dorst. Op hetzelde terras van gisteren drinken we een heerlijk koel biertje.

P1020617Jose neemt een portie knoflookbrood. Zo ongeveer twee tenen per boterham.Het is hier zalig zitten. Dan strekken we de benen en lopen we via het Vrijheidsplein naar de Roestaveli boulevard. Een prachtige boulevard door het nieuwe deel van Tbilisi. Langs de kant van de boulevard proberen verkopers hun waren te slijten.

P1020638Nootjes, fruit, boeken, kunst, sieraden enz. We zien ook veel bedelaars en lopen langs het parlementsgebouw, theaters, de opera, dure winkels en musea. Op het einde van de boulevard staat het standbeeld van de dichter Roestaveli. Op dit plein staat een Mc Donalds waar wij een broodje hamburger ( Phons )en een cola ( Jose ) nemen. Beide kosten nog  een euro!

IMG_0215In de Mac geniet de happy few van Georgië van friet, burgers en ijsjes. We lopen anderhalve kilometer terug naar de supermarkt. Hier kopen we een fles bier en we gaan naar onze kamer. Jose ontdekt dat haar sleutels van haar slot in haar handtas zit, die weer in de bagage zit. Mijn reserve sleutels passen niet. Tbilisi we have à  problem!

IMG_0241Het lukt het hotelpersoneel niet om het slotje te kraken. ose snijdt een inkeping onder in de voering zodat ze haar tasje kan pakken. Dit lukt onder veel hilariteit van het personeel.

IMG_0239We nemen een douche en  leggen de kleren voor morgen klaar. Lekker wat lezen, rusten en internetten. Giorgi komt onze kamer sprayen zodat de muggen kapot gaan. Marie Josee heeft bij een apotheek een muggenstekker met strips gekocht.

P1020665Deze zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Niet zo gezond, die DDT, maar de hele dag jeuk is ook niet alles. Tegen zeven uur gaan we op zoek naar een restaurant. We lopen de oude binnenstad door en kiezen een Duits restaurant. Ik neem een surloin steak en Jose zalm, groenten en voor allebei frieten.

IMG_0243Om het compleet te maken bestellen we ook  een fles droge witte wijn. Het smaakt voortreffelijk en het is erg leuk zitten op het terras. We hebben een mooi uitzicht op het stadsleven. De toeristen hebben Tbilisi nog echt niet ontdekt  . We betalen 100 Lari en nemen de kortste weg terug naar het hotel. Om half tien zijn we terug op de kamer. Nog even wat lezen en dan slapen. Het was een fantastische dag.

29 juli 2013 Tbilisi
Getagd op: