Vertrek 8,26  uur Rijtijd: 8 uur  46 minuten Afstand 645 km
Verbruik  5,2 l/100km      Gemiddelde snelheid    76,3   km/uur

DSCF5785We hebben allebei als een blok geslapen. De wekker loopt om kwart over 7 af, want we willen op tijd vertrekken. We moeten vandaag ruim 600 kilometer rijden. Dit komt omdat we versneld naar huis gaan en de stop in Mosjoen overslaan. Het ontbijt is prima verzorgd en het weer is helemaal opgeklaard. De zon schijnt en door de bewolking zien we blauwe lucht. Om kwart over 8 checken we uit. We rijden naar de benzinepomp om de hoek en gooien onze tank vol.

IMG_1586We zitten snel op de E6 en Trondheim is zo’ 640 kilometer. Het eerste stuk schiet niet op.  De weg is langs de fjordenkust aangelegd en heeft veel bochten. Inhalen van campers is hierdoor bijna niet mogelijk. Na vijf kwartier rijden, zijn we 70 kilometer verder en stoppen we bij de poolcirkel. Deze stop is veel mooier dan die in Zweden. Er zijn monumenten geplaatst en een hele grote souvenirshop met een restaurant.

IMG_1596Er is volop keuze, maar ik hou me in en koop dit keer geen T-shirt, polo of sweater. Jose koopt een sleutelhanger met thermometer die als flesopener gebruikt kan worden. Altijd makkelijk. Na een half uur rijden we verder. Het weer is redelijk. We hebben af en toe een paar druppels en dat valt dus mee. Dan is er een tunnel afgesloten en worden we omgeleid. De weg gaat helemaal over een bergtop en we rijden een heel stuk om.

DSCF5796De route is prachtig, maar gezien de afstand die we vandaag af moeten leggen, zitten we hier niet op te wachten. Om half twee hebben we 300 kilometer afgelegd. We stoppen bij een picknickplaats en eten brood met leverpastei, banaan en pindakaas.  Als we verder rijden begint het te miezeren. We hebben geluk gehad. De weg wordt nu ‘rechter’ en we kunnen doorrijden. Hele stukken rijd ik 100 km per uur.

DSCF5795Soms worden we opgehouden door campers, maar met wat geduld kunnen die op een veilige manier ingehaald worden. De Noren rijden roekeloos en halen ‘op goed geluk’ dat er geen tegenligger aankomt in. Ik rijd 230 kilometer aan een stuk door. We stoppen bij een parkeerplaats met toilet. Ik rook een peuk en ontspan even. Nog 98 kilometer, anderhalf uur te gaan. Het landschap is veranderd en wordt allemaal wat drukker.

DSCF5798Bij Trondheim hebben we zelfs op een paar trajectjes een tweebaans weg. Om 19.00 uur komen we bij het Thon hotel aan. We checken in en krijgen kamer 451 in het nieuwe gedeelte toegewezen. Met mijn creditcard betaal ik het parkeergeld tot 20.00 uur. We nemen een heerlijke douche en gaan dan op zoek naar de pizzeria die ik op Tripadvisor heb gevonden. Als we bij de Italiaan aankomen, staan alle stoelen op de tafels.

DSCF5813We lopen terug maar kunnen zo snel geen restaurant vinden. Jose is bekaf dus zoeken we iets in de buurt van het hotel. Het wordt een WOK AWAY. Hier stellen we ons noodles gerecht samen. Jose neemt een Solo en ik een Pepsi. Het smaakt heerlijk, pittig. Ik regel een parkeerticket voor morgenvroeg. Voor 39NOK kunnen we tot 9.30 uur blijven staan. In het hotel neem ik een Nespresso en Jose een thee.

scaniphone116Een prima service van het Thon hotel. Jose gaat op bed rusten en valt snel in slaap. Ik schrijf het reisverslag van twee dagen, lees het laatste nieuws op internet en kijk naar de vrouwenwedstrijden van de Olympics. Om kwart voor elf hou ik het ook voor gezien. Het was een zware dag en mijn lichaam vraagt om rust.

25 juli 2012 Rognan – Trondheim – 63° 26’N 10° 23’E
Getagd op: