We worden rond 8 uur wakker en Jose heeft koorts. Dat is balen. We gaan ontbijten, maar voor Jose valt het niet mee. Het zweet staat op haar voorhoofd en in haar nek. Daarom kruipt ze in bed. Even uitzieken dan is het hopelijk morgen weer beter.

scaniphone67Ik lees het Zero Day van Mark Russinovisch in 1 adem uit. Wat een schitterend  boek. Je moet wel van computers en security houden. Ik wandel een uur door Levi.

scaniphone50Een prachtig dorpje, te vergelijken met Les Deux Alps. Een wintersport gebied met prachtige woningen. Alle pubs en restaurants zijn verlaten. Het is laag seizoen. Het restaurant dat ik op internet gevonden heb gaat pas op 30 augustus weer open. Ik wandel een berg op, met als doel een mooi hotel. Ik word geplaagd door een gigantische zwerm muggen. Daarom maak halverwege een foto en keer ik om.

scaniphone53De vrouw die ik tegenkomen heeft een muskietennet om haar hoofd. Dat zegt genoeg. Als ik van de wandeling terug kom, zit Jose te Rummikuppen. Nog niet van harte dus maar terug naar bed. Ik ga beneden in de hal mijn email lezen en internetten.
Op de kamer pak ik een paar pilsjes, terwijl Jose lekker ligt te pitten.
We gaan in het Reindeer Rock Cafe een lichte maaltijd nuttigen.

scaniphone59Ik neem er een glas wijn bij. Vandaag is het droog en om 21.00 uur staat de zon hoog aan de hemel en is de lucht blauw. Dit hebben we de afgelopen week in Scandinavie nog niet meegemaakt.  De rustdag is echt een rustdag geworden. Maar eerlijk gezegd, heb ik me prima vermaakt. De tijd is omgevlogen. Volgens mij was ik hier aan toe.Morgen rijden we richting Noorwegen.

scaniphone63Hopelijk blijft het droog. De Noordkaap komt er aan!Na het diner gaat Jose slapen. Ik lees nog wat en ga op het balkon tussen de muggen zitten genieten van de zon. Om 24.00 is het nog licht en de zon is achter de wolken zichtbaar. Wow.
Dan is het tijd om te gaan slapen. Daar heb ik geen problemen mee. Ik ga liggen en val als een blok in slaap.

15 juli 2012 Levi – 67° 48’N 24° 48’E
Getagd op: