We hebben allebei slecht geslapen. Door de droge lucht en de verkoudheid zijn onze neuzen verstopt. We staan om zeven uur op. Om half acht zitten we aan het ontbijt. Jose heeft geen trek en ik neem toast met twee gebakken eieren en jam plus thee en jus d’orange. Ik sjouw de bagage naar de bus en dat is op deze hoogte een echte workout. Het is koud in de bus dus we hebben ons goed aangekleed.

DSCF3412Ik heb een T-shirt, trui, fleece vest en spijkerjasje aan. We rijden de stad uit en nemen highway 1. Vandaag hebben we gelukkig alleen maar asfalt weg. We rijden op 4300 meter over de Altiplano een prachtig landschap. Kwart over tien hebben we een plaspauze. Er staat een stevige wind en het is koud buiten. Dan vervolgen we onze dagexcursie naar La Paz. We rijden in een stuk door tot tien over een. De lunch hebben we in de bus opgegeten.

bolperiphone78Na een plaspauze van 20 minuten rijden we weer verder. Om vier uur komen we bij El Alto aan. Het verkeer is direct weer een chaos. Even verderop stoppen we om een overzichtsfoto van La Paz te maken. Een prachtig gezicht met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Als we verder rijden komen we muurvast te zitten. In het centrum is een studenten manifestatie op de snelweg. Onze chauffeur pakt een andere afslag.

DSCF3426Hij wurmt de bus door de chaos en we zien de mooi aangekleden studenten. Om vijf uur zijn we weer bij hotel Diamante Azul. Opnieuw krijgen we kamer 404. We droppen onze spullen en gaan meteen op pad. Een lekker drankje bij Sol y Luna. Het bier en de Caipirinha zijn heerlijk. Als het op is gaan we terug naar het hotel en kopen voor Dauwe een muts en voor Martine een sjaal. Ook scoren we nog een leuk t- shirt voor Phons.

DSCF3441Terug in het hotel nemen we eerst een lekkere douche. Warm aangekleed gaan we terug de stad in. We gaan eten bij Olivers Travel. Met een heerlijk flesje wijn erbij genieten we van ons vlees en de fish and chips. Het is echt smullen. Na het afrekenen gaan we nog even kijken op de Prado, waar de optocht van de studenten plaatsvindt. Het is er ontzettend druk met mensen en allerlei kraampjes met eten en drinken. De meeste mensen zijn straalbezopen.

bolperiphone79Langs de brede straat zijn tribunes gemaakt. Even gaan wij er ook zitten om te kijken naar de optacht. Op dat moment kwamen de mijnwerkers langs met veel lawaai. Dan dondert er ook nog een gast boven van de tribune naast ons naar beneden. Hij maakt me toch een smak, maar zijn bier laat hij niet los. Het is niet normaal hoeveel de mensen drinken, zeg maar zuipen.

bolperiphone80Dan gaan we terug naar het hotel. Onderweg kopen we bij een stalletje nog 2 blikjes bier voor 15 Bol. We kijken onze ogen uit. In de buurt van het hotel is het gelukkig een stuk rustiger. Tijd om de tassen te prepareren en dan lekker slapen. Morgen weer een dag.

30 juli 2011 Potosi – La Paz (3600m)
Getagd op: